Nyeregbe!

2022.10.14. 20:41

Birtokba vették a jánossomorjaiak a bringapályát - XXL-galéria

Bringapályát avattak pénteken Jánossomorján. Mint azt Lőrincz György polgármester a köszöntőjében elmondta, az Aktív Magyarország Program részeként meghirdetett pályázat keretében 15 millió forint támogatást nyertek a kivitelezésre, melyhez még egyszer ennyit tett az önkormányzat.

Kustor Réka

Fotók: Kustor Réka

„Ez az úgynevezett pumpapálya egy olyan szilárd burkolatú körpálya, amely dombokat, döntött kanyarokat tartalmaz – emelte ki a városvezető, a jól időzített, pumpáló mozgással gyakorlatilag tekerés nélkül végig lehet menni rajta, és akár gördeszkával, vagy rollerrel is használható.

Lőrincz György egy örömteli hírt is megosztott a hallgatósággal. Az önkormányzat célja a belvároshoz közel egy ifjúsági közösségi tér létrehozása. Ennek első állomása volt a 220 méter hosszú bringapálya, a további terveikhez pedig a napokban 380 millió forint forrást nyertek, amiből többek között egy gördeszkapálya készül majd a pumpapálya szomszédságában.

A polgármester végül köszönetet mondott mindenkinek, aki a kivitelezésben közreműködött.

Dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő a szülők szemszögéből kiemelte a biztonság fontosságát, hisz szeretnénk a gyermekeiket biztonságos körülmények között tudni, amire ez a pálya tökéletesen alkalmas. Fontos még az egészség, és a mozgásra, sportolásra nevelés. Az agrárminiszter elmondta, hogy nehéz manapság felvenni a versenyt a számítógépek, és a virtuális világ nyújtotta kikapcsolódással, de ez az attrakció remélhetőleg kicsalogatja, és mozgásra készteti majd a fiatalokat, ugyanis „minden egy forint, amit a sportba fektetünk, négymillió forintot spórol meg az egészségügyön” - mondta.

Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos riasztó számadatként elmondta: a lakosság kétharmada egyáltalán nem, vagy csak keveset sportol. Feladataként a rendszeres testmozgás feltételeinek megteremtését hozta fel, melyben Jánossomorján partnerekre talált. „Reméljük, hogy ezzel a pumpapályával sikerül lépéseket tenni azért, hogy Magyarország kicsit egészségesebb, többet mozgó, boldogabb emberek országa legyen.”

Ezt követően Kótai László plébános megáldotta a bringapályát, amin a Tatanka Racing Team tartott bemutatót, majd birtokba vették a helyiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában