Már nem járhatta el

2022.10.27. 16:27

Aranyat táncoltak Benedekért a győrszentiváni Kiscserókok

Huszadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hét végén Bükön az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Regionális Néptánc Fesztivált, amelyen a győrszentiváni Kiscserókok Táncegyüttes: „Kiemelt arany”, a Kiscserókok Táncegyüttes utánpótlás csoportja pedig “Kiemelt arany” minősítést és Különdíjat kapott a legjobb színpadi energiákért. Ez csak egy rövid hír egy megmérettetésről, de vajon mi van mögötte? – kérdeztük Delbó Krisztinát, a csoport egyik művészeti vezetőjét.

Barki Andrea

Fotó: Büki László/Vaskarika

– Augusztus elején fájdalmas hirtelenséggel elveszítettük egy 19 éves táncosunkat, aki 14 éve volt a csoport meghatározó tagja – kezdte a válaszát elérzékenyülve Krisztina. 

– Rendkívüli fiatalember volt, mindenki szerette. Olyan koreográfiával készültünk a tavasszal a fesztiválra, amelyben Benedek táncolta volna a szólót, de most már nem tudta. Egy vajdaszentiványi tánccal indultunk a fesztiválon. Pataki János volt az adatközlőnk, ezért a címe: Pataki, avagy a szívünk nehéz harmata. Hetente összejöttünk a nyáron a gyerekekkel, ősszel pedig folytattuk a munkát. Eddig nem vállaltunk fellépést. Azt a célt tűztük ki, hogy ez lesz az első a büki regionális fesztiválon. Mindannyian tudtuk: Benedekért táncolunk. Fantasztikusak voltak a gyerekek. 

Fájdalmas volt maga a próbafolyamat is, mert sokszor sírtunk, sokszor nevettünk, de a célt nem veszítettük szem elől. Utolsónak léptünk fel a fesztiválon. Tele volt a csarnok és mindenki lélegzet visszafojtva nézte, hogy mit adunk elő Benedekért, aki tagja volt a Collegium Musicum Jaurinense bencés fiúkórusnak is. Ezért az előadásunkhoz meghívtam a kórustagokat is. A közös produkciót Benedek emlékének ajánlottunk. Felejthetetlen volt a műsor hatása érzelmileg a szereplőkre és nézőkre egyaránt.

Az utánpótlás csoportunk egy nagyon harsány, nagyon vidám produkcióval készült, ami az egyetlen 25 pontos értékelést kapta a zsűritől. Moldvait táncoltak. Mindkét csapat kiemelt arany minősítést kapott – számolt be a sikeres napról az egyesület szakmai vezetője, aki Ramasz Lászlóval közösen készítette fel a fiatalokat a versenyre.

Fotós: Büki László/Vaskarika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában