Fontos ügy a város szívében

2022.09.29. 09:12

Pink futással kampányolnak a mellrák elleni küzdelemért Győrben - mutatjuk a részleteket

A jótékonysági futás október 2-án, vasárnap 14 órakor indul a győri Kultúrstrandról (Aranypart II.) - közölték a szervezők.

kisalfold.hu

Vidám pillanatkép a tavalyi győri pink futásról.

Fotó: Csapó Balázs

"Fuss velünk 3,8 km-t lassú tempóban (6:30-as tempó), 7,6 km-t gyors tempóban (5:30-as tempó), vagy sétálj 3,8 km-t" - szerepel az esemény előzetesében.

Pinkben mozognak

A futók a Belvároson és Szigeten át haladnak majd, akik pedig a hosszabb távra neveznek, ők a pinnyédi erdőben is tesznek egy kört.

A szervezők kérik, hogy az indulók lehetőleg pink színű ruhát öltsenek, vagyis a mellrák elleni küzdelem színében fussanak. Gyerkőcökkel és kutyusokkal is lehet indulni a távokon.

Segítenek a sorstársaknak

"A jótékonysági futással szeretnénk felhívni a figyelmet a mellrák-szűrés fontosságára és adományokat gyűjtünk az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületnek.

Az egyesületben napi szintű sorstársi segítő szolgálat, rendszeres ingyenes orvosi tanácsadás áll rendelkezésre a betegek és családtagjaik számára, kéthetente klubnapot tartanak, életmódtáborokat, tréningeket, kirándulásokat szerveznek, s ajánlott szakirodalmakat is lehet helyben kölcsönözni tőlük" - mondta Kulcsár Nárcisz, az 5. győri pink futás szervezője.

A legkisebb adományt is nagy örömmel fogadja a győri egyesület a következő bankszámlaszámra: Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesülete 11737007-20705790


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában