Trükklovasok

2022.09.23. 15:32

Ördögien ügyes győri pónilovasok készülnek a Nemzeti Vágtára - meglestük őket! - videó, fotó

15 felnőtt és rekordszámú, 15 gyerek trükklovassal készülnek a Győri Ördöglovasok a 15. Nemzeti Vágtára.

kisalfold.hu

A lovasok a győr-gyirmóti Rodeo Ranch arénájában már az utolsó edzéseken tökéletesítik a különleges mutatványokat a jövő hétvégi fővárosi óriásrendezvény előtt. Fotók: Huszár Gábor

A győr-gyirmóti Rodeo Ranch arénájában már az utolsó edzéseken tökéletesítik a különleges mutatványokat a jövő hétvégi fővárosi óriásrendezvény előtt. Vadonatúj műsoruk az ellentétekre épül: férfiak és nők, felnőttek és gyerekek, fekete és fehér jelenik meg a látványos előadásban. Fellépnek az úgynevezett Pegazus-lovasok is, ők pusztán a csípőjükkel és testsúlyukkal irányítják a lovaikat, de a nézők kedvencei minden bizonnyal a bátor gyerek trükklovasok lesznek, akik az országban egyedülállóan űzik ezt a műfajt.

„Több mint tíz éve kezdtük a gyerek trükklovaglást, amikor a kicsik kedvet kaptak a nagyobb lovasoktól, emlékszem, az első gyerek trükknyerget saját kezűleg raktam össze… Ma már 20-25 ’kisördög’ van a csapatban, ők komoly technikai és erőnléti edzésekkel készülnek a bemutatókra, így a Nemzeti Vágtára is” – mondta Tóth Szilárd, az ördöglovasok vezetője.

A győri csapat idén jubilál, tíz éve kapott ugyanis először meghívást a Nemzeti Vágtára, akkor ismerte meg a nevét az ország. Idén a győri trükklovasok Kassai Lajos világhírű magyar lovasíjász edzőtáborában készülhettek, majd szakmai válogatáson derült ki, ki szállhat nyeregbe jövő hétvégén a Hősök terén.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában