A szerencse forgandó

2022.09.15. 09:00

Mutatjuk az elmúlt két évtized legnagyobb hazai lottó veszteseit - szavazás

Bármennyire hihetetlen, nem csupán nagynyeremények úsznak el, kisebb összegeket is veszni hagynak a figyelmetlen lottójátékosok. Összeállításunkból kiderül, hogy mennyi pénz maradt a "lottókalapban" az úgynevezett nem I. nyerőosztályos fel nem vett nyereményekből tavaly.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

Fotó: Unger Tamás

Az utóbbi napokban jó eséllyel sokan nézték meg régebben feladott lottószelvényeiket, hisz a Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint valaki több mint 102 millió forintot kaszált a Jokeren, ám egészen az utolsó napokig nem jelentkezett a pénzért.

A szerencsés játékosnak szeptember 10-ig volt lehetősége beváltani a nyertes szelvényt, ami valószínűleg meg is történt. A Kisalföld kérésére készített friss összeállításban ugyanis már nem szerepel az említett 102 millió forintot érő Joker-szám.

Ziccerek az aranyéletre

"2000 óta az alábbi játékaink nagynyertesei nem vették fel nyereményüket. A Szerencsejáték Zrt. kiemelt figyelmet fordít a nyertesek inkognitójának megőrzésére, ezért a játékos előzetes engedélye nélkül nem közöljük a szelvény játékba küldésének helyét" - közölte kérdésünkre a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs munkatársa.

A következő táblázatban láthatók az elszalasztott lehetőségek. A legmagasabb összeg - mondhatni ziccer az aranyéletre - közel öt éve úszott el, akkor több mint 1,4 milliárd forint nem kellett "senkinek sem".

Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Kisebb nyeremények

"Amennyiben a nyertes nem jelentkezik, az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítjuk, vagy az egyes játékok nyereményalapját egészítjük ki az összeggel" - tette hozzá a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs szakembere.

Érdekesség, hogy a kisebb nyereményeket is nem ritkán veszni hagyják a játékosok. Összesítve az Ötöslottón 391,8 millió, a Hatoslottón 156,6 millió, míg a Skandináv lottó esetében 161,7 millió forintra rúgott a fel nem vett nyeremények éves összege 2021-ben.

Ön mit tenne 102 millió forintos lottónyereménnyel?

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában