Zöld ötletek

2022.09.30. 15:39

Megnyitotta kapuit a Győri Klíma Expo, több mint 600 diák vett részt - galéria

Vállalat -és településvezetők szakmai napjával, diákok látogatásával kezdődött a másodszor megrendezett, immár háromnapos Győri Klíma Expo az Olimpiai Sportparkban.

kisalfold.hu

Fotó: Huszar Gabor

A rendezvény célja, hogy információt adjon az energia-takarékosság, a vízgazdálkodás, a zöld hulladékok kezelésének kérdéskörében. Most már mindenki a bőrén érzi, hogy az éghajlatváltozás problémája mellett megjelent az energiaválság is. Nagyon fontos, hogy a takarékosság mellett a megújuló és alternatív energia forrásokban rejlő környezettudatos és innovatív lehetőségeket is minél szélesebb körben megismerjék az intézmények vezetői és a lakosság egyaránt.

A szervezők sokszínű programot állítottak össze, hogy minél többen lássák, mit tehetnek saját maguk a környezet védelme, a fenntarthatóság érdekében. A szakmai tudományos nap a Széchenyi István Egyetem, a megyei iparkamara és az Arrabona EGTC együttműködésében valósult meg. A fiatalokat is sikerült megszólítani. Pénteken több mint hatszáz diák látogatott el a kiállításra, ahol nem csak a standokat tekintették meg, hanem a Fertő-Hansági Nemzeti Park munkatársainak részvételével szemléletformáló előadásokon is részt vettek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában