Jól kisütötték

2022.09.17. 13:18

Kifli, zsemle, kakaós csiga minden mennyiségben a Széchenyi téren Győrben - mutatjuk a legfinomabbnak ítélt pékárukat - galéria

Jubileumi 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót tartanak Győrben a hétvégén. Fotós kollégánk is ott járt.

Barki Andrea

Fotók: Huszár Gábor

Mindennapi kenyerünk a figyelem középpontjában

Finom friss kenyér illata, mosolygó péksütemények, ízes pékáruk kellették magukat szombaton Győrben a Széchenyi téren. Huszadik alkalommal szervezte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata az Euroregionális Kenyérfesztivált és Kézműves Találkozót.

A mindennapi kenyerünket kóstolgatókat a színpadon koncertek, bemutatók, műsorok várták. A rendezvényen a Kisalföldi Népművészek Egyesületének tagjai és kézműves termékek előállítói kínálták termékeiket a vásáron.

A legjobbak

A fesztivál legjobb hagyományos kovászos kenyerének a Búzakék Pékség – Búzakék kenyere bizonyult. A fesztivál innovatív kenyere az F&K Pékség napraforgós kenyere lett.

A legjobb hagyományos sós péksütemény a Boulangerie Nice sajtos croissantja, édes péksüteménye pedig az F&K mákos-meggyes rétes lett. Az innovatív péksütemények versenyében a Pedró Pékség hájas batyuja bizonyult a legjobbnak, a közönség szavazás alapján a fesztivál kiflije a Lipóti Pékségé lett.

Az otthon sütött kenyerek versenyét Csaplár Ildikó nyerte.

A rendezvény egyik kísérőprogramja volt a pék- és cukrászképzésben tanuló nappali tagozatos diákok számára meghirdetett díszmunka verseny, melynek témája ebben az évben a kétszáz éves Petőfi évforduló volt. A tatai „Jávorka 11 C” (Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Tata) csapata nyerte.

Korábban

"A fesztivál számos pékségnek, cukrászipari vállalkozásnak és kézműves vállalkozásnak kínál térítésmentes bemutatkozási lehetőséget. Találkozzunk személyesen Győrben a Széchenyi téren. Célunk, hogy megismertessük az egyedi készítésű termékeket, csodás kézműves ipari portékákat" - közölték a szervezők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában