DIÓ program

2022.09.07. 23:00

Információs órák a demenciáról Sopronban

Demencia Információs Órák (DIÓ) indulnak a Ferenczy János utca 7. szám alatt található Vas- és Villamosipari Technikumban.

kisalfold.hu

A demencia – a szellemi, értelmi, gondolkodási képesség folytonos, a mindennapi életvitelhez szükséges működését károsító hanyatlás – nem a normál öregedés része! Hazánkban közel 250 ezer ember él ezzel a memóriaromlással kezdődő betegséggel. Az érintettek száma családjaikkal együtt meghaladja az 1 milliót is, ami a teljes magyar lakosság 10 százalékát jelenti. 

A családok sokszor elveszettnek érzik magukat a diagnózis után, pedig van segítség. Az ingyenes képzésen szakemberek nyújtanak támogatást a családoknak, könnyen érthető és praktikus magyarázatokkal. A DIÓ program, amelyet a Katolikus Szeretetszolgálat szervez a Soproni Szociális Intézmény közreműködésével, egy 12 alkalmat magában foglaló előadás-sorozat, melynek célja, hogy professzionális segítséget, konkrét megoldási javaslatokat nyújtson a betegséggel élők ápolása, gondozása kapcsán az érintett laikus családtagok számára. 

Minden előadás egy témakört jár körbe: az otthon ápoláshoz kapcsolódó praktikák mellett a program érinti az esetleges fizikai veszélyhelyzetekre vonatkozó teendőket, a jogi kérdéseket, illetve a laikus gondozók lelki egészségével kapcsolatos problémákat. A DIÓ mindezt állandó helyszínen és időpontban, interaktív módon, kéthetente, tapasztalt szakemberek segítségével biztosítja. 

Az első előadás szeptember 21-én 17.30 órától lesz Vas- és Villamosipari Technikumban. Az azt követő előadások pedig október 5-én és 19-én, valamint november 2-án lesznek. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit Németh Zoltánnál tehetnek meg az érdeklődők a 06-30/629-1659-es telefonszámon hétfőtől péntekig 16–20 óra között, valamint szombaton 9–12 óráig. További információk a megadott telefonszámon kaphatók, továbbá a www.soszi.hu honlapon érhetők el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában