Zene

2022.09.28. 13:55

Ifjú tehetségeket keresnek Sopronban a Sop-Rock Fesztiválon

Végéhez közeledik az Öröm a zene! tehetségkutató-sorozat 2021–2022-es évada. A könnyű- zenei verseny utolsó állomása a soproni, amit október elsején tartanak Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál néven.

Papp Fanni

A Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál célja, hogy előrelendítse a fiatal tehetségek karrierjét. A felvételen a 2020-as győztes, a Grabovski együttes látható. Fotó: Grabovski

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Sopronban a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivált október elsején a Hangár Music Clubban. A versenyen több értékes nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel fellépés a Strand Fesztiválon, a Búgócsiga Akusztik Garden és a Hangár Music Garden klubokban, illetve előzenekarként a Tankcsapda előtt. A győztes részt vehet az Öröm a zene! Tehetségkutató október 8–9-i nagydöntőjében Budapesten, az Analóg Music Hallban, ahol a fődíj 3,5 millió forint.

– Úgy érzem, hogy ebben a helyzetben, amiben most vagyunk, Covid után, egy háború közepén, a helyi közösségek, azon belül is a kis közösségek megléte és szerepe nagyon jelentős: ezek összetartó ereje a zene, és ezért is fontos a hangszeres élő zene – fogalmazott Kovács „QQ” Attila, a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál főszervezője. – Ahhoz, hogy ezek a fiatal, feltörekvő zenészek minél több fellépési lehetőséghez jussanak, nagyon fontos elem a tehetségkutatás. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál sok, ma már neves előadóművészt „termelt ki”, és reméljük, hogy ez a sor folytatódik idén és az elkövetkező években is – mondta Kovács „QQ” Attila. Hozzátette, a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál az Öröm a zene! rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával.

– Mindenképp pozitív hatást gyakorolt a Sop-Rock Tehetségkutató Fesztivál a zenekarunk életére. A verseny során a nagy tapasztalattal rendelkező zsűri­tagoktól kaptunk hasznos tanácsokat, illetve olyan kritikákat, amik előrevittek minket. A tehetségkutató fődíja mellett számos kapu kinyílt előttünk, hiszen ott virít az önéletrajzunkban a szakmai elismerés – osztotta meg tapasztalatait a tehetségkutatóval kapcsolatban a 2020-as győztes Grabovski zenekar tagja, Hadik Ákos.

A versenyre a vállalkozó kedvű fiataloknak hangfelvételeket kellett beküldeniük, amelyek alapján a döntőbe a legjobb húsz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15–15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Kolosai Ferenc, a 2019-es Öröm a zene!-fődíjas Antares énekese, basszusgitárosa, Marczel Szabolcs, a Monyo Land operatív vezetője, Rozsonits Tamás zenész, zenei szakíró, Sárdy Barbara énekesnő, dalszövegíró, Szabó Áron „Vasaló” zenész és Tujmer „Suba” Géza, a soproni gitárosok doyenje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában