Hajósok a folyók városában

2022.09.12. 20:30

Győriekre épült a magyar sárkányhajó válogatott az Európa-bajnokságon - fotók

A 14. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokságot a spanyolországi Banyoles-ben rendezték meg szeptember elején. Magyarország a nemzetek versenyében a negyedik helyen végzett. A kiváló eredményekhez nem kis részben járult hozzá a győri Rába Sárkányhajó Club premier legénysége, hiszen 21 tagot delegáltak a válogatottba, és a felkészítést is a klub edzője, Turóczi Szabolcs irányította.

kisalfold.hu

Mi, győriek különösen büszkék lehetünk a sikerre, hiszen a Rába Sárkányhajó Club Premier csapatából 21-en szerepeltek a válogatottban: Abos Réka, Bertalan Laura, Bilstein Barbara, Bucsi Blanka, Fazekas Kitti Diána, Farkas Réka, Fekete János, Fodor Bálint, Forró Bence, Horváth Alex, László Gabriella, Nagy Vivien, Neubauer Péter, Pozsgai Gergő, Schiwert Johanna Nelli, Sóti Richárd, Süli Barnabás, Szitás Attila, Szőke Fanni, Tóth Laura, Turóczi Szabolcs - közölte a győri klub.

A Rába Sárkányhajó Club már jó pár éve vezeti a magyar bajnokság összesített éremtáblázatát, és a covid járvány okozta kényszerpihenő után kiderült, ez a teljesítmény a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő.

A magyar női válogatott az Európa-bajnokságon minden kategóriában és távon az első helyen végezett, és a premier mix legénység is két aranyérmet szerzett. Összesítve a magyar válogatott az Európa-bajnokságon a következő eredményeket érte el: a Premier és U24 legénységek 5 arany, 5 ezüst, a Senior csapatok pedig 3 ezüst és 1 bronzéremmel, valamint 1 ötödik és 1 hatodik helyezéssel térhettek haza.

Fotók: Magyar Sárkányhajó Szövetség
 

„Három éve nem tudtuk, pontosan hol is tartunk az edzésmunkában – mondta el Turóczi Szabolcs, a magyar válogatott edzője -, ezért is fontos volt nekünk ez az Eb, illetve azért, mert megkezdhettük a válogatott frissítését. A 24 év alatti fiatalok közül 15-en utazhattak Spanyolországba, és külön öröm, hogy közülük 10-en nálunk, a Rába Sárkányhajó Clubban nevelkedtek.”

A magyar sárkányhajózás történetében a Rába csapata mindig is meghatározó volt, hiszen a győri klub volt az első sárkányhajó klub Magyarországon, és azóta is kiemelkedő szakmai és közösségi munka folyik a csapatnál.

Az élsport mellett a Rába Sárkányhajó Club jelentős közösséget szervezett maga köré az évek során. Az U18-as csapat a fiataloknak, míg a szabadidős szakág korosztálytól függetlenül a vizet, a mozgást és a csapatmunkát kedvelő győrieknek teremt igényes és tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában