Hirdetés

2022.09.20. 21:30

Ezért érdemes ősszel szemüveget csináltatni – Október a látás hónapja

Fotó: canva.com

A szakemberek szerint a legtöbb páciensnek 1,5-2 évente romlik a látása. Éppen ezért fontos, hogy legalább ilyen sűrűn járjunk kontrollra. Amikor a látásvizsgálat eredménye szerint új szemüvegre van szükségünk, bizony nagy költségekre kell számítanunk. Kivéve ősszel, ugyanis október a látás hónapja, ami azt is jelenti, hogy óriási kedvezményekre és kiváló ajánlatokra számíthatunk.

A látás hónapja ingyenes szemvizsgálat ajánlatokkal vár

A látás hónapja 2022 októberében is rengeteg szuper ajánlattal várja a szemüveg- vagy kontaklencse cserére készülő vagy éppen az első eszköz megvásárlása előtt álló pácienseket. Ilyenkor akár 30-50%-kal olcsóbban juthatunk szemüvegkeretekhez, és akár 80%-os árleszállítással kaphatunk márkás napszemüvegeket és monitorszemüvegeket.

Az árcsökkenés mellett az „egyet fizet, kettőt kap” akciók sem ritkák és rendszeresen szerepel az ajánlatok között az ingyenes látásvizsgálat is. Mivel az új szemüveg, dioptriás napszemüveg vagy kontaktlencse készítéséhez elengedhetetlen a friss szemvizsgálat, érdemes kihasználni ezt az időszakot, mert így jelentős mértékben csökkenthetjük a költségeinket.

Fotó: canva.com
 

Miből áll egy szemvizsgálat?

A szemvizsgálat menete nem túl bonyolult, mindössze néhány egyszerű lépésből áll.

Kezdésképpen a szakember felveszi az adatainkat és vet egy pillantást a kórelőzményeinkre.

Ezután objektív látásvizsgálat következik, amely során a szem fénytörési hibáit vizsgálják. Ennek a vizsgálatnak az eredménye önmagában még nem elegendő a szemüveg felírásához.

A szubjektív látásvizsgálat a dioptriás vizsgálat, amely során több szemüveglencsét is kipróbálhatunk az előttünk lévő tábla leolvasásával. Így mi magunk mondhatjuk meg, hogy melyik lencsével látunk a legjobban.

Réslámpás vizsgálat vagy biomikroszkópos vizsgálat során a szakember a szem elülső és hátsó szegmensét térképezi fel. Amennyiben eltérést lát, azonnal szemész-szakorvoshoz irányítja a pácienst.

A keret és a szemüveglencse kiválasztása talán a legnehezebb feladat: olyan sokféle keret közül választhatunk, hogy hosszú időbe telhet, mire el tudjuk dönteni, hogy melyiket szeretnénk viselni a következő néhány évben.

Ha mindennel meg vagyunk, végül a szemüveg felírása következik. Egyes esetekben rögtön kézhez kapjuk a választott terméket, de előfordulhat, hogy néhány napot vagy hetet várnunk kell. Ilyenkor érdemes azok közül az optikai szaküzletek közül választani, amelyek ingyenes házhozszállítást biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában