Pályázaton nyerték a festéket

2022.08.31. 14:27

Vidám mintát kapott a nyúli általános iskola sivár betonfala - fotók

Összesen 314 liter színes falfestékkel újítottak meg 510 négyzetméter közösségi falfelületet a Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2022-es pályázatának díjazottjai. A közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján két kategóriában hirdettek győztest az idei pályázaton. A 10 ezer fő alatti települések kategóriában a nyúli Pilinszky János Általános Iskola nyerte meg a főnyereményt, ami a nevezett projekt kivitelezéséhez szükséges falfesték és szakmai támogatás volt. A festések megvalósulásával új életre kelhettek a közösségek elszürkült falfelületei.

kisalfold.hu

A Let’s Colour Egyesület felhívásán idén is bármely hazai közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akartak vállalni környezetük megszépítésében. A szervezők nagy örömére a korábbi évekhez hasonlóan az idei pályázat iránt is rendkívül nagy volt az érdeklődés. Harminchét hazai településről összesen negyvennyolc pályázat érkezett az ország minden pontjáról, a projektekre pedig összesen 18 ezer szavazatot adott le a közönség.

A pályázat első nyertes festése nagy hőségben, de még nagyobb lelkesedéssel zajlott Nyúl településen. A kitartó önkéntes csapatnak köszönhetően sokszínű és kedves minták kerültek a helyi általános iskola udvarán található szürke betonfalra. A festésen 31 önkéntes vett részt, akik 134 négyzetméter falfelületet újítottak meg közösen. Így az idei tanévnyitóra immáron színes mintákkal díszített, vidám iskolaudvar várja a nyúli diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában