DiscoverEU

2022.08.12. 15:09

Véget ért a nagy utazás - Hazaért a 3 győri diák, akik vonattal járták be Európát - fotók

Gősi Dávid, Herczegh Ádám, Lakics Domonkos, a három lelkes révais diák a DiscoverEU-s pályázattal indult el egy hetes európai körútjára.

Tudósító

Miután Domonkos Koblenzben elvált tőlünk, Herczegh Ádám és jómagam, utunkat Milánó felé folytattuk. Sajnos egy nem várt esemény felborította eredeti tervünket. Az indulásunkat már megnehezítette, hogy műszaki hiba merült fel a város közelében, majd - tudomásunk szerint - találtak egy fel nem robbant II. világháborús aknát, ami végleg megpecsételte további utunkat: már itt 90 perces késéssel kellett számolnunk. 

Leszállítottak bennünket az eredeti vonatról és átirányítottak egy másik szerelvényre, ami csak Baselig vitt el minket. Baselből átutaztunk Zürichbe, azonban ott tudtuk meg, hogy az utolsó vonatot, amivel eljuthattunk volna utunk következő állomására: Milánóba, törölték. Így Zürichben kellett töltenünk egy éjszakát Milánó helyett. Ezután a közel 12 órás utazás után, azért este még volt annyi erőnk, hogy ha már így alakult, megnézzük a várost. Éjszaka bejártuk a belvárost és a Zürichsee-hez is ellátogattunk. 

Másnap, miután kipihentük az előző napi idegeskedést és felfordulást, folytattuk utunkat Milánó érintésével ahol csak átszálltunk, nem volt már időnk megnézni a várost  – , Velencébe. 

Svájcban festői tájakon haladt a vonatunk, amelynek ablakából megnézhettük a Zürichsee-t, a Vierwaldstättersee-t, a Luganersee-t és végül, már Olaszországban a Comói-tavat. Ez a látvány valamennyire kárpótolt bennünket.

Velencébe 17 óra körül érkeztünk meg. Gyorsan elfoglaltuk a szállásunkat, amely egy XVII. századi belvárosi épületben volt. Itt már megérintett bennünket a történelem. Felfrissítettük magunkat és már indultunk is felfedezni a lagúnák városát. Késő estig sétáltunk, és közben ettünk egy fantasztikus pizzát. Másnap még délelőtt volt egy kis időnk tovább nézelődni. 

Velencét fájó szívvel hagytuk el a 15 óra körül induló vonattal, ami már Bécsbe vitt minket. Már felszállásunk után tudtuk, hogy olyan későn érünk Bécsbe, hogy ott kellene töltenünk egy éjszakát. Ez azért nem lett volna jó, mert így túlléptük volna a DiscoverEU interrail bérlettel leutazható hét napot. Újra kellett tehát terveznünk a hazautat is. Így nem mentünk el Bécsig, hanem leszálltunk Wiener Neustadt-ban. Innen a legutolsó vonattal sikerült Sopronba eljutnunk, ahol a szüleink már vártak ránk. Sajnos, így a mi utunk nem Győrben ért véget, de végül kerek lett a történet így is és kár lett volna kihagyni Zürich és Velence várost - számolt be lapunknak a kalandról Gősi Dávid. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában