2022.08.06. 19:33
Szarvas és vaddisznó rotyogott a bográcsokban a halászi főzőversenyen - Fotók
Elsősorban szarvas, de mellette vaddisznó és harcsa is főtt a bográcsokban a Szigetközi Hal- és Vadfőző Verseny keretében Halásziban a helyi sportpálya mellett.
Fotó: Kerekes István
Ebéd után a halászi csoportok, a Répa Retek Mogyoró együttes, Leblanc Győző operaénekes, Laci betyár, a Fekete Bárányok, az Abba Sisters szórakoztatták a közönséget. Az este 9 órai tűzijátékot követően a színpad a Republicé. Az estet nosztalgiadiszkó zárja.
Amint azt Majthényi Tamás halászi polgármestertől megtudtuk, idén tizenöt csapat mérte össze főzőtudományát a versenyen.
Szigetközi Hal- és Vadfőző Verseny Halásziban
Fotók: Kerekes István– Szerettünk volna valamit tenni a közösségért, ezért is neveztünk a versenyre és igyekeztünk valami finomat is főzni – avatott be Puter János, aki a parndorfi postás kollégákkal közösen csülköt kevergetett az üstben.
Mayer Dávid és csapata a helyi sportegyesület színeiben szarvaspörkölttel nevezett a megmérettetésre, idén immár másodszor. Az étel egyik különlegességét a saját szedésű vargánya adta, de vörösbor is került a pörköltbe.