Határőr találkozó, főzőverseny, bál

2022.08.06. 15:32

Jó hangulat a hegykői vigasságon - Fotók

Kétnapos, vérbeli falunapi programsorozat várja a hétvégén Hegykőre látogatókat. Össznépi szabadtéri sütés-főzéssel, ingyenes sétakocsizással, zenei programokkal, légvárakkal, a sörsátorban bállal, tűzoltó bemutatóval és sok más érdekes programmal készültek.

kisalfold.hu

A hegykői szálláshelyeken pihenő turisták, a helybéliek és a környező településekről érkezők is jól érezték magukat az eddigi programokon. Idén is sokan vesznek részt a határőr találkozón, aminek főszervezője az egykor Hegykőn szolgálatot teljesítő határőr, Szabó László. A településen 1948-tól 1968-ig működött határőrőrs gróf Széchenyi Bálint hajdani kúriájában. A volt bajtársak 2017 óta minden évben összejönnek, hogy felidézzék a határőrségnél eltöltött időszakot. A jó hangulatú programra nemcsak a Hegykőre besorozottak jöttek el, hanem az ország más részeiről is érkeztek katonatársak.

Szombat délután a lelkes szakácsoké volt a fő szerep, több mint tíz baráti társaság, egyesület vett részt a szabadtéri sütés-főzésben a grófkertben. A horgászok halászlét készítettek, a tűzoltók grillhúst sütöttek, és sok más finomság között újdonságként a hegykői káposztás húst is megkóstolhatták a vendégek. Este bál várja a szórakozni vágyókat.

Vasárnap 15 órától ingyenes lovaskocsizás, pónilovaglás, légvár és arcfestés várja a vendégeket, 16 órakor a Hegykői Önkéntes Tűzoltó Egyesület műszaki mentés bemutatót tart, utána a tűzoltózenekar zenél, 19 órakor Ihos József műsora lesz, 21 órától pedig a Fekete Duó zenél. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában