Program vonatrajongóknak

2022.08.08. 14:09

Élményvonat indul a dudari körte és diófesztiválra

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség 2022. szeptember 24-én, szombaton különvonatot indít Győrből Porva-Csesznek, Zirc érintésével a személyforgalommal nem rendelkező Zirc-Dudar-Dudarbánya vasútvonalon a Dudar községben megrendezésre kerülő körte és diófesztiválra.

kisalfold.hu

Kisalföld-archívum

  • A különvonat Dudar-Zirc-Dudar viszonylatban a déli órákban egy betétjáratot is teljesít annak érdekében, hogy a dudariak is vonatozhassanak, illetve Zirc, Veszprém felől is megközelíthető legyen vonattal a fesztivál. A részletes menetrend a következő:

Dudari rakodó

"A különvonat Győr és Zirc között nem áll meg. A fesztiválra érkezők és olyanok, akik ezen a napon kirándulni szeretnének az Ördögárokba, Dudar megállóhelyen szállnak le. A vonat Dudar megállóhelyről Dudarbánya rakodópályaudvarig közlekedik tovább. Ide azokat a vasútbarátokat várjuk, akik elsősorban a személyforgalommal nem rendelkező Zirc-Dudar vasútvonal megtekintésére, a vonat fotózására érkeznek.

A mozdony átjárását, a rakodó megtekintését követően a vasútbarátokat is várja a körte- és diófesztivál, mely Dudar megállóhelyről indulva az Arany János és Hunyadi úton egyenesen haladva 1,2 km távolságban Dudar művelődési háznál érhető el. A lejtős terep miatt odaútban 20 perc, visszaútban 30 perc gyalogúttal kell számolni" - közölte portálunkkal Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke.

Vezetett túra az Ördög árokban

Az Ördög árok szurdok a Magas Bakony szokott turista útvonalaktól távol eső vadregényes része, mely Vasúton az év többi napján nem közelíthető meg. Dudarról ugyanez a piros színnel jelzett turistaúton oda-vissza úton mintegy 8 km.

Az Ördög árok egyénileg is látogatható, de a Bakonyvasút részéről a második vonat beérkezését követően túravezetést is biztosítunk. A vezetett túra Dudar vasúti megállóhelyről 13:30-kor indul, visszaérkezés 18:00-kor.

A Győrből érkező, kirándulni vágyó utasoknak javasoljuk, hogy a rendelkezésre álló 2,5 órát a fesztivál területén töltsék, vagy vonatozzanak velünk a betétjáraton. A zirci betétjáratra a Győrből érkező utasoknak nem kell külön jegyet váltaniuk, így arra is lehetőségük van, hogy a délelőttöt Zircen töltsék, és csak a betétjárattal jöjjenek tovább Dudarra.

Csörgő mozdony

A különvonatot a Bakonyvasútról ismert 418-as sorozatú dízelmozdony (becenevén Csörgő) vonatja. 3 Bp sorozatú, számozott kocsiból áll, melyek egyenként 54 férőhelyesek. Egyik oldalon egymással szemben elhelyezett 4, a másik oldalon 2 ülésből álló üléssorral. Az ülések szélesek, kényelmesek, szövet borításúak. A szerelvény, a kocsik fényképe, alaprajza mellékelve látható. A kocsik egyik végén mellékhelyiség található, a másik végük 2-2 kerékpár elhelyezésére lett kialakítva.

Jegyárak viszonylatonként és fajtánként:

Győr-Dudar-Dudarbánya-Dudar-Zirc-Győr 6.000.-Ft

Dudarbánya-Dudar-Zirc-Dudar-Dudarbánya 2.000.-Ft

kerékpárjegy oda-vissza útra (csak előzetes egyeztetéssel foglalható) 1.000.-Ft

kutya (csak előzetes egyeztetéssel foglalható) 500.-Ft

"Olyan kisgyermekek, akik szüleik ölében ülnek, jegy megváltása nélkül, ingyen utazhatnak. Mivel a kettős ülések szélesek, mód van arra is, hogy egy legfeljebb 6-8 év körüli gyermek a szülők mellett, között foglaljon helyet. Akik ezt vállalják, szintén nem kell a gyermeknek jegyet váltaniuk. Ha egy szülő két legfeljebb 8 éves gyermekkel utazik együtt, és a kettős ülésen hárman helyezkednek el, akkor a két gyermeknek csak egy jegyet kell váltani. A jegy nélküli gyermekek utazását előzetesen jelezni kell, mert ebben az esetben az ülőhelyet mindenképpen kettős ülésre adjuk.

A vonat minden kocsijában munkatársunk tartózkodik, akik segítik Önöket az elhelyezkedésben, és tájékoztatást adnak az utazásról, a programok részleteiről.

A Győrből induló utasok jegyei a déli betétjáratra is érvényesek. A betétjáratra egységesen 2.000.-Ft-ért jegyet váltó utasok esetében helybiztosítás nincs. A 2.000.-Ft-os jegyekkel csak a betétjáraton lehet utazni. A délutáni programokon résztvevő, Zircről érkező utasoknak lehetővé tesszük, hogy a 18:30-kor induló győri vonattal utazhassanak haza Zircre, de ezen a járaton csak állva utazhatnak, mert az előre foglalt helyeket a győri utasoknak tartjuk fenn. A betétjáratokon a 8 év alatti gyermekek ingyenesen utazhatnak" - tette hozzá Bödecs Barnabás.

A jegyváltás módja, igazolások:

  • A jelentkezés a különvonatra az [email protected] címre írott levéllel kezdődik. Kérjük, adják meg azt a nevet, mely egyezni fog a részvételi díjat befizetővel, hogy a befizetést azonosíthassuk.
  • A részvételi díj befizetését követően válaszlevélben igazoljuk a részvételi jogosultságot, aGyőrből induló utasoknak biztosítjuk a helyfoglalást, megadjuk a kocsi és ülőhelyszámokat.
  • A betétjáratra jegyet váltóknak a befizetésről igazolást adunk, mely egyben menetjegyként is szolgál.
  • A részvételi díjat a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség otp bank nyrt-nél vezetett 11737007-20736358 sz. elszámolási betétszámlájára kérjük átutalni. A közlemény rovatba a viszonylatot és a résztvevők számát kérjük beírni. Ha külön ülőhelyet nem igénylő gyermek is utazik, őt +1 főnek kérjük jelölni. Pl. Győr-Dudar 2+1 fő, vagy Zirc-Dudar 3 fő stb.
  • A befizetett részvételi díj előlegnek minősül. Mivel a Bakonyvasút Szövetség alanyi ÁFA mentes, az előlegről számla kibocsátási kötelezettségünk nincs. Aki számlát igényel, kérjük e-mailben jelezze a számla jogosultja pontos nevének, állandó lakcímének megadásával. A számlát a teljesítés napjára állítjuk ki, és a vonaton adjuk át Önöknek.
  • A foglalás legkésőbb a vonat indulása előtt 72 órával mondható le. A lemondott foglalásokra befizetett előleget 500.-Ft kezelési költség levonása mellett a küldő bankszámlaszám javára 5 munkanapon belül visszautaljuk.

További információk az [email protected] e-mail címen kérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában