Hagyományőrző

2022.08.14. 13:00

Egészségnap időseknek Sopronban

Hagyományőrző Egészségnapot tartottak a Balfi úti Idősek Otthonában, ahol egy előadás után különböző szűréseket is végeztek az érdeklődők körében.

kisalfold.hu

Sokat hallunk az egészséges életmód fontosságáról, azonban sokan ilyenkor csak a táplálkozásra gondolnak. Gesztesi Barbara védőnő ennél tovább ment előadásában, ahol azt is kifejtette, hogy milyen fontos például az alvás az egészség megőrzése céljából. A tartalmas és számos gyakorlati tanácsot adó bemutatón a résztvevők több szempontból is tájékozódhattak az egészségmegőrzés területeiről. Az egyik kiemelt téma az étkezés volt, ahol szóba került a rendszeresség és az időpontok betartása, a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a nassolás kerülése, valamint a folyadékpótlás szükségessége.

– A mozgást sem szabad kifelejteni a sorból, a sport időskorban nehezebben megvalósítható, viszont fontos a rendszeres séta és a gyógytorna – emelte ki Gesztesi Barbara. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás is meghatározó az egészség szempontjából. A védőnő hozzátette, lényeges a káros szenvedélyek mellőzése, kerülendő az alkoholfogyasztás, dohányzás és kábítószer-fogyasztás. S nem utolsósorban: a szellemi egészséget a pozitív gondolkodással lehet megőrizni a legkönnyebben. 

A Soproni Szociális Intézmény védőnői az előadás után az időseknek vércukorszintet, vérnyomást, testzsírszázalékot, illetve véroxigénszintet is mértek. 

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában