Első udvarhölgyek családon belül

2022.08.16. 08:53

Édesanyja után Vivient is a legszebbek közé választották a Miss Balatonon - fotók

Országosan is unikum, hogy anya és lánya ugyanazon a szépségversenyen induljon néhány évtized különbséggel. A győri Csukás Edina és lánya, Németh Vivien nem csupán azt mondhatja el magáról, hogy részt vett hazánk egyik rangos szépségversenyén. Edinát 1990-ben első udvarhölgynek választották a Balaton Szépén Keszthelyen, míg Vivien most a Miss Balatonon végzett másodikként.

Szeghalmi Balázs

Németh Vivien és édesanyja, Csukás Edina az emlékezetes balatoni szépségverseny után Győrben. Fotó: Csapó Balázs

  • A szépségverseny nagy megyei sikerrel zárult a hétvégén: a szintén győri Czepek Katát második udvarhölgynek választották Balatonfüreden, akiről hamarosan szintén olvashatnak.
  • A győri szépségekkel élményeikről beszélgettünk, miközben Vivien édesanyja felidézte a ’90-es Balaton Szépe döntőjét.

„Külföldi mércével nézve is nívós verseny a Miss Balaton, amelynek már a döntőjébe bekerülni is megtiszteltetés volt” – kezdte Németh Vivien, aki második helyezést ért el korábban a szintén országos Tündérszépeken is.

Látogatás az árva állatoknál

„Sok kellemes percet töltöttem a felkészítő táborban. Remek volt a csopaki borvacsora, életemben most vitorláztam először. Utóbbi során pici malőr is becsúszott: a hajó mögötti SUP-on feküdtem, amikor a vízbe fordultam. Akkor nem örültem neki, hogy vizes lett a hajam, de most már mosolygok rajta.

Ami a programok közül a legjobban bejött, hogy adományokkal felpakolva meglátogattuk a siófoki állatmenhely árváit. Mind aranyos volt, remélem, gyorsan találnak nekik gazdát” – hallottuk Vivientől.

Édesanyja nyomdokain

A kezdetektől különlegessé tette Vivien számára a Miss Balatont, hogy édesanyját, Csukás Edinát második udvarhölgynek választották a Balaton Szépén 1990-ben.

„Akkoriban más volt minden. Szponzori öltözet híján a saját ruháinkban vonultunk. Csak pár fotót őrzök a rendezvényről. Most, hogy Vivi fináléba jutott, újra próbáltam felvételeket előkeríteni a ’90-es keszthelyi döntőről. Sikerrel jártam, a Magyar Nemzeti Digitális Archívumban találtam pár percet a mi nagy napunkról” – mondta mosolyogva Vivien édesanyja.

Díjak egykor és most

A díjakban is akad némi különbség. Táskányi kozmetikumot és keszthelyi nyaralást kapott a második udvarhölgy 32 éve, míg most csúcskategóriás telefonnal és egzotikus utazással tért haza Vivien.

„Bevallom, picit sajnálom, hogy nem tudtam nyerni. Nem a korona hiányzik, az csak egy tárgy, de az első helyezettnek járó médiamenedzsment nyereménynek nagyon örültem volna” – tudtuk meg az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ végzős gimnazistájától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában