Jön a III. VinÓvár

2022.08.24. 16:22

A magyar bor ünnepe Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár októberben egy napra újra a magyar bor fővárosa lesz. A III. VinÓvár keretein belül borrendi felvonulás, borkóstoló, borverseny, gasztronómiai bemutatók és koncertek is zajlanak majd az Egyetem és az Óvári Vár patinás falai között.

kisalfold.hu

Forrás: VinÓvár

A Mosonmagyaróvár történelmi városmagjában több helyszínen megrendezett eseményre közel ezer főt várnak a szervezők - nem kérdés, hogy ez a régió legnagyobb bor- és gasztronómiai eseménye, amely immár országos hírűvé kezd válni. 

Harmadik rendezvényünkre készülve, a borászatok összeállításánál két dologra figyeltünk. Egyrészt, hogy a jól bevált nagy nevek ne hiányozzanak, másrészt, hogy visszatérő vendégeink számos újdonsággal találkozzanak” - tudtuk meg a szervező VinÓvár Kft. vezetőjétől.

Forrás: VinÓvár

Vajas Péter hozzátette: “A 24 borászat nagy merítésre nyújt lehetőséget, így a borkedvelők egy igazán átfogó képet kapnak a legjobb hazai borászatok kínálatából. Ami biztos pont, az a hozzánk térben és lélekben legközelebb álló borvidék, a Pannonhalmi, ezért onnan a legnagyobb a merítés, a kiállító borászatok egyharmada onnan érkezik.”

Kiválasztják az egyetem és a város borait

A meghívott borászatok által nevezett borokból a Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus vezette szakmai zsűri idén is kiválasztja Mosonmagyaróvár város és a Széchenyi István Egyetem Mosonmagyaróvári Karának díjnyertes borait.

Forrás: VinÓvár

A monstre borrendezvényt élőzenei fellépések is színesíteni fogják. Különleges fellépéssel készül az országszerte népszerű Rakonczai Imre és természetesen ott lesznek a korábbi VinÓvár rendezvények közönségkedvenc hangulat felelősei is: a Gaál Jazz Band, Németh Zsolt ritmo gitáros és a Kühne Fúvószenekar.

Forrás: VinÓvár

A III. VinÓvár idén is széleskörű helyi összefogással valósul meg, amelynek résztvevői a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara, az Óvári Gazdászok Szövetsége, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Pannon Famulus Kft., és az adminisztratív szervezésért felelős VinÓvár Kft.

További információk és jegyrendelés: https://vinovar.hu/

 

A részletek még egyszer röviden:

III. VinÓvár

✓ 24 kiváló borászat

✓ 96 megkóstolható bor

✓ 1 felejthetetlen este

Mikor? 2022. október 1. (szombat) 18:30 

Hol? Mosonmagyaróváron 3 helyszínen: két egyetemi épület aulájában és a megújult Várban

További információk és jegyrendelés:
https://vinovar.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában