Robogóktól a hatalmas Harley Davidsonokig

2022.07.23. 20:57

Motorosok vonultak Rajkán - veteránautók is csatlakoztak a különleges karavánhoz - galéria

A robogóktól a hatalmas Harley Davidsonokig több tucatnyi motor vonult végig Rajkán és veteránautók is csatlakoztak hozzájuk. A Rajka Napja keretében színes programokkal készültek a szervezők.

kisalfold.hu

Fotók: Kerekes István

Szabadságérzet, a friss levegő és a növények illata – foglalta össze miért is jó motorozni Buderer László, aki párjával és ismerőseivel Mosonmagyaróvárról érkezett a motoros találkozóra, melyet szombaton a Rajka Napja keretében szerveztek. László mint elmondta, húszéves kora óta motorozik, azóta több járgány birtokosa is volt, jelenleg egy 1001-es Yamaha büszke tulajdonosa. A járműveket sokan csodálták meg, és kétszer is körbe járták a falut. Népszerű volt a falutraktor is, mely szintén több kört tett meg.

A Szabadság téren a rendezvény reggel termelői és kézművesvásárral nyitott, s főzőversennyel folytatódott. Kiss Vince rajkai polgármester tájékoztatása szerint ezúttal kilenc cég, baráti társaság, egyesület ragadott fakanalat, s főzött változatos alapanyagokból a vadhúsoktól a halon keresztül a sertésig.

Váradi Viola rendezvényszervező tájékoztatása szerint igyekeztek olyan programokat szervezni, melyek a magyar és szlovák ajkú rajkaiakat egyaránt szórakoztatják, a kicsiktől a nagyokig, de fontosnak tartották a falu német hagyományainak az őrzését is. A délután folyamán a Rajka Faluházban működő csoportok mutatkoznak be, változatos műfajokban.

Az esemény keretében a főzőverseny mellett díjazzák a falu közösségszépítőit, és átadják a Puszter János-díjat is. Este Vastag Tamás a sztárvendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában