Burgenland

2022.07.06. 20:49

Világrekord - Óriási mennyiségű rovarhotelt készítettek a diákok a lakompaki kastélyparkban

A lakompaki (Lackenbach) kastély parkjában 517 burgenlandi diák gyűlt össze a napokban, akiknek köszönhetően 539 rovarhotel készült el. Ezzel megdőlt az eddigi világrekord.

kisalfold.hu

Elvira Kreuzpointer, Eva Sinawehl, valamint dr. Pia Friedrich-Mersich jelenlétében új világrekord született. Fotó: Andreas Hafenscher

Lakompak (Lackenbach). Összesen 25 iskolai osztály dolgozott az elmúlt hetekben a rovarhotelek elkészítésén. Múlt csütörtökön a diákok elvitték az elkészült műveket a lakompaki (Lackenbach) kastély parkjába, hogy közösen megdöntsék a „Legnagyobb rovarhotel-kiállítás” Guinness-rekordját. 

Eva Sinawehl, az Easy Schulstart alapítója az ötlet születéséről mesélt: „Az ökocímke keretében sokat foglalkozunk a biodiverzitással. Így született meg az ötlet, hogy az Osztrák Ökocímke 30. jubileumának alkalmával szervezzük meg a világrekord-kísérletet. Ez év tavaszán meghívtuk a burgenlandi iskolákat, hogy készítsenek rovarhoteleket és vegyenek részt a világrekord-kísérletben. Összesen 501 hotelre volt szükség a világrekord megdöntéséhez, mely 539 hotellel megdőlt.” 

Fotó: Andreas Hafenscher

Az Esterházy Kids is nagy örömmel fogadta az új Guinness-világrekordot. A természet- és a környezetvédelem nagy jelentőséggel bír az Esterházyaknál. Burgenlandi vállalatként a jövő generáció- jának példát mutatva folytatnak modern, fenntartható gazdálkodást. Tavaly a fertőfehér- egyházai (Donnerskirchen) biobirtokon környezet- és állatvédelmi szervezetekkel karöltve elkészült a vadméhhotel. Az Esterházy Kids és az Easy Schulstart közös projektje egyedülálló együttműködést hozott létre az iskolákkal a természet- és környezetvédelem terén. 

– Fantasztikus, hogy ilyen sok iskolát tudtunk motiválni a rovarhotel elkészítésére, hogy több életteret biztosítsunk a hasznos rovaroknak. A lakompaki kastély 22 hektáros reneszánsz parkja gyümölcsökkel, dísz- és zöldségkerttel ideális helyszín a projekthez. Megcsodálhatóak a hazai növények és a rovaroknak tökéletes életteret nyújtanak – nyilatkozta az Esterházy Kids vezetője, dr. Pia Friedrich-Mersich. 

„Az Osztrák Ökocímke több mint 30 éve támogatja a vállalatokat és szervezeteket és 20 éve az iskolákat is, hogy a termékeiket, szolgáltatásaikat, oktatási programjaikat környezettudatossá tegyék. Büszkék vagyunk a környezettudatos iskolákra, azok diákjaira, akik a rovarhotel megépítésével új otthont biztosítanak a hasznos rovaroknak” – mondta Elvira Kreuzpointer a Klímavédelmi Minisztériumtól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában