Lovas nemzet

2022.07.01. 15:46

Jön a Nemzeti Vágta iváni előfutama

Szombaton Ivánban rendezik a Nemzeti Vágta előfutamát, ahol sokféle kísérőprogrammal fűszerezve derül ki, mely települések mérkőzhetnek meg egymással a budapesti döntőben.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

Előzetes

A településen második alkalommal helyet kapó programsorozaton a megnyitót követően a kishuszár- és felnőtt- előfutamokon bizonyíthatják rátermettségüket a versenyzők. Ezután solymász-, csikós- és lovastorna-bemutató szórakoztatja a közönséget. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz légtornászműsor, valamint a látványos pusztaötös-bemutatóra is sor kerül. A bátrabbak a rendezvény ideje alatt kipróbálhatják akár a bikarodeót is.

Érdekesség, hogy a helyszínre látogat Széchenyi Krisztián táncművész is. A Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutamának indulója többféleképpen is kötődik a községhez: a helyi lovardában készül a budapesti megmérettetésre, és Iván biztosítja számára azt a lovat, amellyel versenyezni fog. A tánc- művész látogatása azonban nemcsak ennek köszönhető, hanem a településen található Széchenyi-kastély, így a család és a község múltbéli kapcsolata is szerepet kap majd szombaton. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában