A testépítéstől az erőemelésig

2022.07.08. 14:34

Sorra nyeri a díjakat a Szelíd – Csonka Eszter, a film győri főszereplője színészi különdíjat kapott

Sorra nyeri a díjakat a Szelíd című film. A dráma egy testépítőről szól, akit a győri Csonka Eszter alakít. A négyszeres testépítő- és kétszeres fitneszvilágbajnoknak ez volt az első filmszerepe, amiért néhány hete a 21. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál színészi különdíjjal jutalmazta. A dráma a közönség és a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját is elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztiválon. Az alkotás idén januárban, a magyar játékfilmek között elsőként a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A Clevelandi Nemzetközi Film- fesztiválon a közép- és kelet- európai filmek kategóriájának díjával jutalmazták a filmet, Csuja László és Nemes Anna a legjobb rendezők díját kapták meg a németországi GoEast Filmfesztiválon.

A film jelenleg is versenyben van az 56. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon, valamint a július 16-án kezdődő palicsi filmfesztiválon.

– Nem volt ijesztő az első filmes szereplés, mert nagyon sok minden volt benne az én életemből is, a legtöbbször csak önmagamat kellett adnom – emlékezett vissza a színészi munkára Csonka Eszter.

– Edinához hasonlóan nekem is volt táplálkozási zavarom, én is elvesztettem az édesanyámat, és az edzőmmel éltem és élek most is együtt – tette hozzá.

– A legtöbb női testépítő nevében mondhatom, hogy sosem vagyunk magunkkal elégedettek, mindig jobbak és jobbak szeretnénk lenni. Bennem megmaradt a testképzavar, és más testépítőket is ismerek, akikről hozzám hasonlóan elmondható, hogy minél jobban edzenek, annál kisebbnek látják magukat. Van egy kis torzulás ebben a világban – vallotta be Eszter, aki a versenyszerű testépítést az elmúlt időszakban háttérbe szorította.

Fotó: Csapó Balázs

A versenyzést azonban nem hagyta abba, az utóbbi fél évben erőemelő versenyeken bizonyít. A napokban Csehországban az Európa-bajnoki címet szerezte meg egyéni csúcsával.

– Ez a cím a félévi bizonyítványom. Az elmúlt időszak szelídséget, örömöt, könnyeket, sok erőt, mestereket, őszinte barátokat, fájdalmat és sikereket is adott, de mindez tovább ösztönöz, hogy még jobb legyek. Sokszor hallottam már, hogy a testépítők csak felfújt, semmit érő izmokkal rendelkeznek. Istennek hála szüleimtől jó lábgenetikát örököltem, így sok edzéssel a womens physique és trained figure kategóriákban is helytállhatok. A csehországi versenyen újra hadba fogtam az izmaim, hogy bebizonyítsam, nemcsak nagyok voltak, hanem erősek maradtak. Bevallom, többet vártam magamtól, most csak a 115 kilogrammot sikerült felhúzni, de addig küzdök, amíg el nem érem a célom – hangsúlyozta Csonka Eszter.

– Ez egy új szerelemsport számomra. Remélem, hamarosan újabb sikereket érthetek el a Kovács Műhely Erőemelő Sport- egyesületnek és ősszel sikerül a bűvös 120 kiló is. Hálás vagyok a páromnak, Baross Lászlónak, aki szintén Európa-bajnok lett és biztatott, terelgetett az úton, hogy az erőemelésben is kipróbáljam magam. Valamint Kovács Lajosnak, akinek az atyai szeretete, edzői támogatása és segítsége nélkül szintén nem ment volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában