Élménygazdag programok

2022.07.12. 09:51

Élményt kínálnak a táborok Kapuváron

A kapuvári művelődési központ és a szociális központ Erzsébet-táborainak mindennapjaiba nyertünk bepillantást. A szervezők mindkét helyen kreatív, élménygazdag programokat állítottak össze a gyerekeknek.

Kustor Réka

Csapatmunka – a szociális központ táboraiban a játéké, sporté volt a főszerep, de szakmákkal is ismerkedtek a kapuvári táborozók. Fotó: Nyitott Kapu-Vár

A Rábaközi Művelődési Központ és a Nyitott Kapu-Vár központ programjai közt évek óta szerepelnek a nyári napközis táborok. 

– Idén is támogatást nyert minden beadott pályázatunk, így július 4-től augusztus végéig biztosítunk programokat a gyerekeknek. Minden hétre negyvenöt általános iskolás diák regisztrált – mondta Vargáné Molnár Zsuzsanna művelődésszervező a művelődési központ által szervezett programokról, amelyek napi négyszeri étkezést tartalmaznak és hétfőtől péntekig tartanak. – A művelődési központban zajló nyolc tábor mellett pályáztunk táborra a Movement Dance School táncosai számára, és két kihelyezett táborunk van Hövejen. Mindegyik tábornak más-más a tematikája – emelte ki. 
Vannak alkotó foglalkozások, mozgásos játékok, csapatversenyek, nem marad el a kapuvári strandolás, a kirándulásokat pedig Sopronba és Szombathelyre tervezték. Zsuzsanna kiemelte, hogy a programok nemcsak a sporthoz kapcsolódnak, de érintik az egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés, az önismeret és a közösségépítés témakörét, sőt, kézműveskedésre is nyílik lehetőség. 

A színes programkínálat igaz a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szervezte táborokra is. 

A művelődési központ táborába látogattunk el tegnap, épp számháborúztak a gyerekek. Fotó: Kustor Réka

Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető lapunknak elmondta: múlt héten tartották az első, nagyobb létszámú tábort, négy csoportra bontva az összesen százfős gyereksereget. 
– Közel húsz sportágat vonultattunk fel az Aktivitás táborban a kenuzáson és táncon át a buzogányhajításig, de szerepelt a repertoárban sárvári fürdőzés és a gyöngyösfalui drótkötélpályán is kipróbálhatták magukat a táborozók – idézte fel. 
– Tizenkét tábort szervezünk a nyáron Kapuváron, Babóton, Vitnyéden, Fertőendréden és Mihályiban. Sok segítőnk van, akik a közösségi szolgálatot töltik nálunk és jó néhány szervezet önkéntes alapon hozza el a bemutatóit – mondta az intézményvezető. Jövő héten sokak kérésére a nagy sikerű katonai tábort rendezik meg Kapu- váron. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában