Gönyű 800

2022.07.16. 20:24

Dunamenti fesztivál Gönyűn és Kolozsnémán - Fotókon mutatjuk a szombati programokat

Egész hétvégén szállították az embereket a hajók Gönyű és Kolozsnéma között.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

A Dunamenti Fesztiválon szombaton Gönyű vasárnap pedig Kolozsnéma várta színes programokkal a testvértelepülés lakóit, valamint a szomszédos falvakból érkezőket.

– Szinte napi szintű a kapcsolat a két település között. A nagyobb rendezvényeket mindig közösen szervezzük és a határon átnyúló pályázatokon is közösen indulunk. Ezt a közös munkát a jövőben is szeretnénk folytatni mondta el Major Gábor Gönyű polgármestere.

Volt huszár bemutató, láng és lézer show, és műrepülő bemutató is. Ez utóbbi során még a 800-as számot is kiírták az égre. A kétnapos esemény során pedig hajósok szállították a két part között a látogatókat.

– Több mint ezer látogatónk volt, a légi bemutatóra pedig közel kétezren érkeztek – mondta el Szász-Pungur Csenge, az esemény szervezője. – Gönyű idén 800 éves, így szerettünk volna egy nagyobb eseménnyel készülni. Délelőtt családi programok voltak, délután pedig látványos közösségi események, este pedig koncertekkel vártuk az érdeklődőket.

Korábban írtuk

Szombaton huszárok hívogatják a helyieket az eseményre. Tíz órától több helyszínen népi játékok és mesterségek várják az alkotó kedvűeket, délután vizes játszótér és sétahajózási lehetőség áll a résztvevők rendelkezésére.

Bűvészshow, római kori harci bemutató, Poptarisznya és Vastag Csaba koncertje színesíti a napot. Másnap a Duna túloldalán, Kolozsnémán folytatódik a program főzőversennyel, mazsorettbemutatóval, hagyományőrzők és az „Év Hangja” csoport fellépésével. Este tombolahúzás és Omega Revival-koncert várható.

Program bővebben itt >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában