Cél a budapesti döntő

2022.07.03. 10:07

Dobognak a paták Ivánban - a Nemzeti Vágta előfutamát rendezik a településen + Fotók, videók

Népes közönség előtt, látványos körítéssel és izgalmas futamokon dőlt el a helyezések sorsa a Nemzeti Vágta iváni elővágtáján.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

A település második alkalommal ad otthont a programnak, amelyen a megnyitót követően a kishuszár- és felnőtt- előfutamokon bizonyíthatják rátermettségüket a versenyzők. Az eseményen 14 felnőtt és 12 kishuszár méri össze tudását.

Hajtó Péter polgármester és Széchenyi Krisztián táncművész, megnyitó szavai után azonnal birtokba vették a lovasok a pályát.
Az első futamot Kővágóörs képviseletében Rozs Anna Júlia nyerte Csillagfény-Milady nyergében. A helyi versenyző, Tóth Fanni, Manót lovagolva a harmadik helyen ért célba.

A versenyeken kívül a közönség többek lovastorna és légtornász bemutatót, valamint a kapuvári hagyományőrző hajdúk és muskétások előadását élvezhette.

Nagy taps fogadta, ahogy az iváni ménes lovai tettek pár kört a pályán.
A futamoknak méltó felvezetést biztosítottak a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület tagjai.

A döntőt a kishuszárok között Győrújbarát képviseletében Szabó Dalma nyerte Manitou nevű lován, míg a felnőttek mezőnyében Mórocz Mercédesz diadalmaskodott Melisszeusz Madocsa Mázli nyergében, Mád település színeiben. Itt az Ivánt képviselő Somogyi József negyedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában