Térképen, infókkal

2022.07.11. 12:44

Egy helyen elérhető az ország összes gyorsfolgalmi pihenőparkolója

A nyári utazások megtervezéséhez jól jöhet az Útinform weboldal talán eddig kevésbé ismert funkciója.

kisalfold.hu

Egy térképen láthatjuk az autópályák és autóutak mellett található valamennyi pihenőt minden elérhető szolgáltatással, amit folyamatosan aktualizálnak. A benzinkutak helyszínein túl többek között láthatják a közlekedők azt is, hogy az adott pihenőben van-e játszótér, üzlet vagy hogy mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen.

A pihenőhelyeket mutató térképes megjelenítés a weboldal jobb oldali rétegválasztói közül a „P” ikon kiválasztásával érhető el. 

A pihenő helyét mutató jel minden esetben a parkoló bejáratát mutatja. Ha a jel zöld, akkor a pihenő üzemel, használható, sárga szín esetén a pihenő szolgáltatásai korlátozottan használhatók, míg piros jelölés esetén a pihenő zárva van. 

A jelekre kattintva további információk is előhozhatók, mint például, hogy pontosan hol a kihajtó, mennyi parkolóhely áll rendelkezésre összesen, van-e gyalogos átjáró az ellenkező oldalra és milyen szolgáltatások vehetők igénybe az adott pihenőben. Az ott található benzinkút weboldalára is át tud navigálni az érdeklődő a hivatkozáson keresztül, illetve egy kattintással megtekinthető az autópálya vagy autóút következő pihenője is. A közzétett adatokat a társaság rendszeresen ellenőrzi, illetve egyezteti a benzinkút üzemeltetőkkel.

A közlekedőknek ajánlott tehát még indulás előtt tájékozódniuk a www.utinform.hu weboldalon nem csak a korlátozásokhoz, munkavégzésekhez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, de a tervezett útvonal mentén elérhető pihenőhelyi szolgáltatásokról is a kiszámítható, biztonságos közlekedés érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában