A könyv ünnepe

2022.06.09. 19:41

Ünnepi könyvhét a győri Belvárosban - Bemutatók, dedikálások, zenés programok, gyermeksarok foglalkozások idén sem maradnak el - videó, fotók

Kezdetét vette Győrben is az Ünnepi Könyvhét, ami vasárnapig kínál színes olvasnivalókat és programokat a könyvkedvelőknek.

Simon Roberta

Fotók: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

- Kilencvenharmadik alkalommal csatlakoztunk ahhoz az országos kezdeményezéshez, amely 1929 óta könyves örömünnep hazánkban. Ilyenkor nem csak a hagyományos programokat, könyvbemutatókat szerveznek, hanem zenei csemegékkel és kuriózumokkal is készülnek a könyvtárak - kezdte Bajzát Zsuzsi sajtóreferens.

A három napos könyvhetet Zalán Tibor, József Attila-díjas író, költő, drámaíró és Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke nyitotta meg.

- Az Ünnepi Könyvhét jó bizonyíték arra, hogy a könyv nem elavult műfaj, a digitális világban sem szorult ki az életünkből. Könyv érték, melyben érdekes történetek, különleges világok léteznek. A könyv szabadságot ad, hiszen ha lekapunk a polcról egy kötetet, bármit kiolvashatunk belőle. Éljünk ezzel a lehetőséggel a héten és lapuljon hátizsákunkba minden nap egy könyv - emelte ki Rózsavölgyi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában