Programajánló

2022.06.02. 15:26

Pünkösdkor is vár Eszterháza

Pünkösd hétvégéjén egy időben két program is lesz a fertődi Esterházy-kastélyban. Pünkösdi programsorozattal várják a látogatókat, illetve az európai történelmi kastélyparkok között számon tartott Légy ott a kertben! történelmi napot rendezik meg.

kisalfold.hu

20220920 Fertőd Nyit a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje. Fényképek: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. Fotó: KAPOTT KÉP Kisalföld

A fertődi Esterházy-kastély idén is csatlakozik a „Légy ott a kertben!” – „Rendez-vous aux jardins” európai rendezvénysorozathoz, amelyet június 3–5. között rendeznek. A június első hétvégéjén évente más-más tematikával jelentkező eseménysorozat idei témája a klímaváltozás. A tematikából adódóan június 3-án „Kertek és a klímaváltozás” címmel tartanak 11 és 14 órakor túravezetést a kastély angolparkjában. Majd június 4–5-én „Színek, illatok, élmények” címmel 11 és 14 órakor vezetett rózsakerti sétára várják az érdeklődőket a kastély Cziráky Margit Rózsakertjébe. A vezetett programokra szükséges regisztrálni, amit az [email protected] e-mail-címen tehetnek meg az érdeklődők.

A Pünkösd Eszterházán programsorozat keretében szombaton, vasárnap és hétfőn Balogh Eszter üvegművész ólomüveg-kiállítása, üvegfestés, esküvői fotókiállítás is várja az érdeklődőket. Pünkösdhétfőn 9 és 11 órakor „Haydn Eszterházán” címmel tart előadást Rácz Márton karmester. Majd 13 és 15 órai indulással Eszterháza zenei életét meghatározó emblematikus helyszínekre vezetett tematikus séta indul az Apolló Terem, a Marionettszínház, az egykori operaház érintésével. Mindkét zenei tárgyú szakmai programon a részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában