Olvasóink segítségével gyógyul – Két és fél métert repült, agyrázkódást szenvedett a győri ovis

Gyurina Zsolt

Stefankó István és felesége gyermekeikkel, Cintiával, a kis Flórával és a már mosolyogni tudó Ádámmal. A három nagyobb gyermek iskolában volt, amikor meglátogattuk a családot. Fotó: Huszár Gábor

A hatéves Stefankó Ádám a közeli játszótérre igyekezett aznap három testvérével. Többször kelt már át a zebrán, tudta: megvárni a zöld jelzést, körülnézni, gyorsan áthaladni. Aznap is így tett. Nyugodt volt, testvérei már a túloldalon várták, mellette egy kerékpáros is éppen nekilódult volna, hogy átkeljen. 

Az autót már későn vette észre, csak azt érezte: valami nagy erővel ellöki. Két és fél métert repült, agyrázkódást szenvedett, hányt, mellkasi és hasfali zúzódása volt, fogai törtek. A mentő hamar érkezett. 

Ádám napokig feküdt az intenzíven, két napig nem evett, nem ivott, jelenleg otthon ápolják, már jól van, játszik, mosolyog. Szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást, teljesen fel fog épülni. 

A baleset május 22-én történt Győrben, lapunk is hírt adott róla. A rendőrök a térfigyelő kamera felvétele alapján rögtön leszögezték a munkából hazarohanó édesanyának, hogy fia testvéreivel szabályosan kelt át, a piros jelzésbe behajtó sofőr a hibás. 

– Két napig azt sem tudtam az ijedségtől, hogy hol vagyok. A varratokat már kivették, egyelőre otthon kell vele maradnom. Neki most a nyugalom a legfontosabb, nem is faggatjuk még arról, hogy mi történt. Később fogászati műtétek várnak rá, illetve az óvoda felhívta a figyelmet, hogy vigyük el pszichológushoz, aki segíteni fog neki a történtek feldolgozásában – mondta lapunknak az édesanya. 

Stefankó Istvánné személy- és vagyonőrként dolgozik, aznap az ETO FC Győr Doroggal vívott NB II-es mérkőzésén biztosított. A nehézgépkezelőként dolgozó édesapával hat gyermeket nevelnek egy albérletben, amelynek havi díja rezsivel 240 ezer forint. Hónapról hónapra élnek, így nagy érvágás számukra az édesanya munkából való kiesése, a gyógykezelések összege, mint például a kisfiú­­ra váró műtétek vagy a pszichológus díja. Ezért fordultak lapunkhoz, amely a Jóakarat hídján keresztül olvasóink jóvoltából 200 ezer forinttal támogatja a balesetben vétlen ovis felépülését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában