Kikapcsolódás, ismerkedés, közösségépítés

2022.06.18. 17:03

Nyárindító fesztivál Tómalmon - Jót főztek a börtönösök - sok fotó a helyszínről

Tizenegy csapat részvételével zajlott szombat délután a nagy sikerű pörköltfőző verseny Tómalmon, a játszótér mellett. A nyárindító családi fesztivál immár hagyomány, a főzőversenyt minden évben vidám gyermekprogramokkal egészítik ki.

Bódvai Ildikó

Fotó: Szalay Károly

- Sopronkőhida, Jánostelep és Tómalom egy igazán fiatalos városrésze Sopronnak. Sok fiatal vett itt telket és alapított családot. A nyárköszöntő fesztivált azért rendezzük meg évről évre, hogy ők találkozzanak, megismerjék egymást és igazi közösséget építsenek. No és persze azért, hogy kikapcsolódjanak és jól érezzék magukat. A koronavírus miatti két év kényszerszünet után már nagyon várták a tómalmiak az idei rendezvényt - mondta Simon István alpolgármester, a települési részönkormányzat elnöke, a program főszervezője.

Az idei pörköltfőző versenyen tizenegy csapat vett részt, zömében a városrész baráti társaságai. A csapatok számára a részönkormányzat biztosította az alapanyagot, öt kilogramm sertéscombot, a többi hozzávalót és az alapfűszereket. Mindenki saját receptje alapján ízesítette a bogrács tartalmát. A négytagú zsűrit Rákóczi László és Brenner Csaba mesterszakácsok, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője és Farkas Ciprián polgármester alkották.

Az ide verseny nyertese a Börtön Csapata lett, második helyezett az A.K.A., harmadik pedig a Média Csapata. A Liszt Érzékenyítők különdíjat vehettek át. 
 Szakály Miklós, a Börtön Csapat kapitány azt mondta, azért nyertek, mert ez az összetartó társaság mindent beleadott, benne volt a szívük, lelkük. Főszakácsuk, Fodor Mihály hozzátette, imádnak főzni, imádják az ízeket és minőségi fűszereket használnak. Elárulta, hogy egy kevés vargányával és eredeti szegedi fűszerpaprikával ízesítették a pörköltjüket, vélhetőleg ez tette különlegessé.

A rendezvényen egész nap volt ugrálóvár, óriáscsúszda és büfé. Délelőtt színes gyermekfoglalkozások és játszóház fogadta a településrész lakót, délután és este pedig zene és mulatság.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában