Autózás

2022.06.18. 20:19

Lightning Day III. Villanyautós Családi Nap - Teslák a Porschék ellen Győrben - fotók

Elektromobilitási családi nap és országos villanyautós találkozót rendeztek szombaton Győrben, a Dunakapu téren, mintegy 50 elektromos autót és motort bemutatva.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Az Európai Parlament a napokban hozott döntése értelmében 2035 után nem lehet belső égésű új autó üzembe helyezni az unióban: egyértelmű tehát, hogy az elektromos autóké a jövő. Tavaly az eladott gépkocsik tíz százaléka volt elektromos, százalékos értékesítésük egyre nagyobb. Népszerűsítésük érdekében rendezte meg szombaton a győri Dunakapu téren a 101 EV Park a Lightning Day III. Villanyautós Családi Napot. Ezen a környezetvédelem jegyében elektromos rollerek, kerékpárok, motorkerékpárok, személyautók és egyedi járműkülönlegességek vonultak fel. Lehetett tesztelni, kipróbálni számos csodajárművet. A délután folyamán pedig a rakparton gyorsulási versenyt rendeztek, Teslák, Porschék és Mini Morrisok részvételével. A 101 méteres távon a leggyorsabb, közel 1000 LE teljesítményű elektromos járművek  kevesebb mint öt másodperc alatt tették meg, a célba 120 kilométer per órával száguldva.

- A rendezvény lényege a környezetvédelem, a gyorsulási versennyel pedig azt szerettük volna megmutatni, hogy az elektromos autó is tudja ugyanazt, mint egy belső égésű - nyilatkozta a szervezők nevében Bodó Levente.

A nap folyamán több mint ötven villanymotor és autót nézhettek meg a kilátogatók, a néhány millióstól a soktízmilliósig. A rendezvényen bemutatták a kínaiak elektromos autóját, a Skywell-t, a Q7-es Audi méterű jármű 25 millió forint alatt kapható. A szervezők kiállítottak egy egyméteres szilíciumtömböt, amelyet a napelemekben használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában