Kreatív pályázat a pozitív értékek mentén

2022.06.14. 16:23

„Legjobbak a jók között” díjat nyertek a dunaszigeti ovisok és a kónyi kisiskolások

kisalfold.hu

Forrás: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

Immár kilencedik alkalommal, rendezték meg a „Tégy jót, varázsolj mosolyt!” országos, díjátadójával egybekötött kreatív gyerekpályázatát, mely idén is nemzetközire sikeredett.  Közel 800 részvevővel,  1800 gyermek indult el óvodás kortól egészen a középiskolás korig a versenyen. Az óvodások és iskolások rajzokkal, festményekkel, videókkal, és egyéb technikákkal fejezték ki mit jelent számukra jót cselekedni, ezzel mosolyt csalni mások arcára.

A  Kónyi Deák Ferenc Általános Iskola "Szorgos méhecskék" diákjai, valamint a KOSZISZ Timaffy Endre Ált. Isk. és Tündérkert Óvoda dunaszigeti nagycsoportosai a „Legjobbak a jók között” kiemelt díjban részesültek. Az iskolát, az óvodát és a pedagógusokat is elismerés illeti, akik fáradhatatlan munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat.

Forrás: Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány

Novák Antónia, a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány elnöke kiemelte, hogy a mai gyors, időnként erőszakos és még háborúval is sújtott világunkban – melyek sajnos a pályamunkákban is olykor-olykor visszaköszöntek -, nekünk felnőtteknek felelősségünk, hogy megtanítsuk gyermekeinknek, hogy a figyelmesség, a segítőkészség, az összefogás, barátságosság és egyéb pozitív értékek bizony fontosak az életben, valamint azt, hogy az igazi kapcsolatok és boldogság alapja az egymásra figyelés és a kölcsönös felelősségvállalás. Ezért is választotta az Alapítvány - Az út a boldogsághoz nemzetközi mozgalom keretében - a 2022-es pályázat témájának a segítség és a jó cselekedetek fontosságát és felemelő, pozitív erejét.

Novák Antónia elismerően nyilatkozott az iskolákról, óvodákról, valamint a pedagógusokról, szülőkről is, akik áldozatos munkájukkal, szabadidejüket sem kímélve juttatták sikerélményhez diákjaikat, óvodásaikat, gyermekeiket. Az Alapítvány elnöke megköszönte annak a több, mint 70 vállalkozásnak a segítségét, amelyek ajándékokkal támogatták a pályázatot, a pályázat küldetését. Felajánlásaikkal lehetővé tették, hogy valamennyi résztvevő gyermeket meg tudják jutalmazni. 

Az Alapítvány következő országos kreatív gyerekpályázata, immár 10. alkalommal, 2022. augusztusában ismét útjára indul, témája továbbra is a pozitív értékeken alapul majd. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában