Madarat tolláról

2022.06.18. 13:25

Látványgyűrűzés az első Szanyi Gólyafesztiválon - fotók

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idei évben is szervez fehér gólya gyűrűzési programot az EON Zrt. közreműködésével. 2022-ben a Szigetköz és a Tóköz vidékén tartanak gyűrűzéseket. Tavaly 141 pár gólyát regisztráltak a megyében.

kisalfold.hu

A rábaközi Szanyról kijelenthető, hogy talán az ország gólyafővárosa, de az biztos, hogy a Dunántúlon kiemelkedő a faluban otthonra lelt madarak száma. Utcán egymást érik a fészkek, idén 15-ben van költés. Ezért rendezték meg szombaton az első gólyafesztivált. Ennek első részeként a Magyar Madártani Egyesület Kisalföldi csoportja és az E.On sorra gyűrűzte az állatokat. A fesztiválón a látványgyűrűzés mellett előadások, színes programok várták a messze földről is kilátogatókat, akik traktor húzta pótkocsin ülve járhattuk körbe a fészkeket.

A szombati eseményen az E.On darus autója segítségével először lehozták a két-három hetes fiókákat, majd Győrig Előd, az MME megyei gólya koordinátora a köréje sereglett gyerekeknek mesélt a gyönyörű madarakról. 

Olvasónk, Gulyás Attila videója a fesztiválról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában