Lőbajnokság

2022.06.21. 18:37

Jól céloztak a likócsi rakétások Izbégen

Példásan szerepeltek az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred versenyzői a Magyar Honvédség 2022. évi lőbajnokságán.

kisalfold.hu

Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

"A honvédség legmagasabb szintű lőviadalán karabély és pisztoly versenyszámokban mérték össze tudásukat mind a férfi, mind a női csapatok 2022. június 14 és 16. között az izbégi gyakorló- és lőtéren.

A tizenhat alakulat alkotta mezőnyben a gépkarabély női csapat (Tanyi Orsolya őrnagy, Földi Beáta főtörzsőrmester, Szobonya Adrienn törzsőrmester, Szabó-Tolnai Mónika törzsőrmester) harmadik, dobogós helyezést ért el, míg a férfi csapat (Dede Gyula őrnagy, Szabó Szilárd százados, Szabó Balázs hadnagy, Baki András zászlós) hatodik lett. 

A pisztoly megmérettetés jobban feküdt a rakétásoknak, ezt bizonyítja, hogy a hölgyek (Szabó Szilvia százados, Kustyán Eszter szakaszvezető, Juhász Éva főtörzsőrmester, és Ferenczi-Hantó Andrea zászlós) elhozták a legfényesebb érmet, míg a férfi csapat (Szlobodnik Tamás százados, Szabó Balázs hadnagy, Nagy László törzszászlós, Kisbán Tibor ÖMT. százados) bronzéremig jutott.

Mindenképp kiemelésre és elismerésre méltó, hogy 2022-ben a Magyar Honvédség női egyéni bajnoka pisztoly versenyszámban az ezredtől került ki Szabó Szilvia százados személyében, őt követte a második helyen Kustyán Eszter szakaszvezető, míg a férfiaknál Szlobodnik Tamás százados a negyedik lett.
Összesítésben az ezred a negyedik helyen végzett" - számoltak be a sikeres szereplésükről az ezred Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában