Előkelő helyen a kalauzban

2022.05.21. 09:55

Több kategóriában is a legjobbak között szerepelnek Győr-Moson-Sopron megye vendéglátóhelyei

Mint minden év tavaszán, idén is megrendezték a Dining Guide Év Étterme Gálát. A top 100 magyar étterem mellett egyéb fontos kategóriákban is értékelték a legjobbakat. Jó hír, hogy Győr-Moson-Sopron megye képviselteti magát a kiadványban és a gasztronómiában.

Hécz Attila

A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda Magyarország 10 legjobb cukrászdájának egyike. Képünkön Harrer-Abosi Beatrix. Fotó: Sz. K.

Az Audi-Dining Guide Étteremkalauz 2022-es kiadványában a száz legjobb – egyben erősen ajánlott – magyar étterem közé térségünkből bekerült a soproni Erhardt étterem a 66., a pannonhalmi Viator apátsági étterem és Borbár a 84., a győri Lamaréda étterem a 37. és Révész BBQ Szalon és Bisztró a 99. helyen.

Több fronton is siker 

– Amióta van Dining Guide, azóta benne vagyunk, mégis minden évben nagy megtiszteltetésnek vesszük a helyezést – mondta Erhadt Zoltán, a soproni Erhadt étterem tulajdonos-séfje. – Az idei év különlegessége, hogy három kategóriában is kedvező értékelést kaptunk. A top 100 étterem listája mellett a top 10+1 magyar étterem, a top 10+1 vasárnapi ebéd és a top 10+1 családi étterem kategóriában is a legjobbak között lehetünk.

Megjegyezte, hogy a Dining Guide óriási előnye, hogy minden magyar országjáró beszerezheti és utazása során kiválaszthatja belőle a számára legkedvezőbb, legmegbízhatóbb vendéglátóhelyet. 

– Ez az évenkénti elismerés a munkánk megkoronázását jelenti. Vendégeink öröme, megelégedése mellé kapunk egy szakmai elismerést, amely megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk.

A Dining Guide értékeléséből: „Az Erhadt étterem kínálata nagy változáson ment keresztül az elmúlt évben, egy szűkebb, a kortárs modern konyhai stílusnak megfelelő étlappal, és ennek is köszönhetően egyre jobb minőséggel várja vendégeit.” 

Nehezített pályán helytállni 

– Ötödik alkalommal kerülünk fel a top 100 magyar étterem listájára, és szerepelünk előkelő helyen a vidéki éttermek rangsorában – mondta Szabó László, a győri Lamaréda étterem tulajdonosa, vezetője. – Az egyre nehezebb gazdasági körülmények között nemcsak a helyezésünket, de kollégáinkat is egyre nehezebb megtartani. Büszke vagyok rá, hogy eddig nekünk mindkettő sikerült. 

A Dining Guide értékeléséből: „A Lamaréda étterem több mint egy évtizede a hazai kortárs gasztronómiai irányzat egyik megteremtőjeként nagy érzékenységgel kombinálja a nemzetközi konyhák stílusjegyeit, emellett felvállalja a hagyományos magyar ételeket modernizált változatban.” 

Pluszos étterem és top cukrászda 

A 100+ kategóriában jeleskedett a fertőrákosi Ráspi étterem, borászat és panzió, illetve két kategóriában is nagy sikert ért el a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda. Az édességeiről híres üzlet idén a top 10 magyarországi cukrászda között szerepel és megtalálható a top vidéki cukrászdák 2. helyén is. 

A Dining Guide értékeléséből: „Az első soproni Harrer cukrászdaüzlet 1995-ben nyitott, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában