Hét állomáson

2022.05.24. 15:20

Tanösvény a Bécsi-dombon Sopronban - fotók

A Bécsi-dombon a közelmúltban adták át azt a hétállomásos interaktív tanösvényt, ahol a gyerekek és szüleik megismerkedhetnek a domb természeti értékeivel.

Tama István

Fotó: Szalay Károly

Sopron„Ki lakik itt?” – olvasható a kérdés a tanösvény egyik tábláján, amiről azt is megtudhatjuk, hogy a Bécsi-domb nagy részén egykor fás legelő terült el, de erre a látványra már csak az erdőfoltokban megmaradt, magasba törő tölgyek emlékeztetnek. A kreatív táblák kialakítása tetszetős, hangulatukban is illeszkednek a helyhez, és interaktív módon mutatják meg a terület környezeti értékeit gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az útvonalat végigjárva lehetőség van megismerkedni a fákkal, a lágy szárú növényekkel, a rovarokkal, a hüllőkkel, a lepkékkel és a madarakkal, utolsó állomásként pedig ügyességfejlesztő, játékos térelemek kerültek a helyszínre.

Az ösvény kialakítása környezetrendezéssel is járt, a meglévő sétautak stabilizált burkolatot kaptak, és új, egységes megjelenésű utcabútorokat is elhelyeztek. Érdemes és tanulságos végigjárni a Hubertus étterem és a bobpálya közötti részen kialakított állomásokat.

A kreatív táblák interaktív módon mutatják meg a terület környezeti értékeit.A tanösvény a „Sopron zöldterületeinek rekreációs célú családbarát fejlesztése” című pályázat keretében jött létre, a megvalósításban a Soproni Városfejlesztési Kft. műszaki ellenőri és projektmenedzsment-tevékenységet végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában