Nyitott Főzdék Napja

2022.05.21. 20:47

Sokaknak ízlett a kisüzemi sör Fertőrákoson és Győrben - fotók

Második alkalommal csatlakozott a Nyitott Főzdék Napja rendezvényhez a fertőrákosi Krois Brewery, amit Mühl Erik tulajdonos jó kezdeményezésnek tart.

kisalfold.hu

- Jó ötlet, hogy a kisüzemi sörfőzdék bemutatkozzanak az érdeklődőknek, megmutassák a technológiát és persze vendégül lássák a fogyasztókat. Érezhető volt az országos kampány és a profin felépített marketing hatása a mai nap látogatottságán.  A meghirdetett főzdelátogatáson bemutattuk a sörfőzés folyamatát, az alapanyagokat és a berendezéseket. A vendégek hat tételt kóstolhattak meg, köztük az újdonságnak számító zöldkávés sörünket, amit a soproni One Eleven kávépörkölő üzemmel közösen fejlesztettünk - mondta Mühl Erik. A Krois főzde ezen a napon BBQ ételeket is kínált, valamint a kilencféle üveges sör mellett négy csapoltat.

Nyitott Főzdék Napja - Vaskakas sőrfözde, Győr

A sörfőzdék titkai

Sörkóstolóval, főzdebemutatóval és színes programokkal várták a kisüzemi sörfőzdék szombaton az érdeklődőket megyeszerte. A negyedik alkalommal megszervezett Nyitott Főzdék Napján 24 magyar sörfőzde csatlakozott az országos programhoz. Számos új, erre az alkalomra főzött sört is megkóstolhattak a vendégek, valamint vásárolhattak a habos nedűből. Betekintést kaptak a főzdék működésébe, a sörkészítés folyamatába, illetve az ital alapanyagait is megismerhették. Győr-Moson-Sopron-megyében öt sörfőzde nyitotta ki kapuit: Győrújbaráton a Vaskakas Sörfőzde, Fertőrákoson a Krois Brewery, Ravazdon a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde, Győrszentivánon a Mighty Millers Sörfőzde, Fertőhomokon a Szentkői Craft Beer.

Az országos programnak ezúttal a hivatalos sörtípusa, a witbier, vagy más néven a belga búzasör volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában