A Jóakarat Hídja segít

2022.05.17. 06:19

Nagyműtét vár Fernandóra, az agydaganattal küzdő harmadikos, mosonmagyaróvári kisfiúra - fotók

Már óvodás korában is küzdött hirtelen rosszullétekkel, melyek négy hónapja újból előjöttek: a sorozatos vizsgálatok kimutatták, Lencse Fernandó Jenő agydaganattal küzd. Jövő hónapban műtét vár a harmadikos, mosonmagyaróvári kisfiúra.

Mészely Réka

A Lencse házaspár, Jenő és Alexandra négy fiút nevelnek: a 9 éves Fernandót, a 6 éves Manuelt, a 3 éves Leonardót és a 15 hónapos Armandót. A felvételen Csitrivel, a család házi kedvencével. Fotó: Kerekes István

Hangulatingadozás, fejfájás, rosszullétek jelezték, hogy valami nincs rendjén az egyébként élénk, sportos kisfiúval. A vizsgálatok nyomán kiderült: agydaganattal küzd.

Régebben is voltak rosszullétek

– Fernandó hároméves korában az óvodában lett rosszul, eszméletét vesztette, kórházba vitték. Akkor arra gyanakodtak, hogy kezdődő epilepszia állhat a tünetek hátterében. Kaptunk beutalót Győrbe, akkor az orvosok azt mondták, hogy stressz miatt lehetett rosszul. Aztán négy hónapja ismét előjöttek a rosszullétek. Az óvári kórházból elküldtek Győrbe MRI-vizsgálatra, ott azonban csak későn kerülhetett volna sorra, Sopronban viszont a következő héten tudtak fogadni. A vizsgálat meg- állapította az agydaganatot, mely műtétre szorul – kezdi történetüket Lencse Jenőné Alexandra, akinek a kilencéves Fernandó a legidősebb gyermeke. Férjével még a 6 éves Manuelt, a 3 éves Leonardót és a 15 hónapos Armandót nevelik.

A család néhány hónapja költözött új albérletbe, ahol a fiúk mozoghatnak, futkározhatnak, biciklizhetnek is az udvaron, biztonságban. Az egyébként sportos Fernandó most gyorsabban fárad, kímélnie is kell magát, így a fiú nehezen fogadta el, hogy nem járhat kosáredzésekre sem.

Műtét Debrecenben 

A soproni neurológus javaslatára Budapesten műthették volna a fiút, ott viszont jövő évre kaptak időpontot, így kerültek Debrecenbe egy szakemberhez.

– Debrecenben a professzor arról tájékoztatott, hogy a fiamnak azonnali műtétre van szüksége, ezt azonban csak önköltséges áron tudnák elvégezni. A professzor végül elintézte, hogy a beavatkozásért ne kelljen fizetnünk, a debreceni szállás és utazás kerülne pénzbe. A többi gyermekre a férjem tudna vigyázni, így akkor viszont kiesik a munkából. Ez a keresetkiesés is súlyos teher, hiszen az ő bére szükséges az albérletre és a rezsiköltségekre, a többi költségünket meg a családi pótlékból és a gyesből tudjuk havonta fizetni. Továbbá a kaució kimerítette a tartalékainkat – avatott be az anyuka.

Alexandra mint mondja, eddig számíthattak az édesapjára, de őt tavaly daganatos betegségben elvesztették, amit az egész család megérzett lelkileg és anyagilag, és különösen a gyermekek közül Fernandó nehezen viselte. 

Olvasóink segítenek

– Támogatás nélkül kilátástalannak érzem a helyzetünket. Szeretném, ha a kisfiam megkapná a szükséges beavatkozásokat és felgyógyulna – sóhajtott az édesanya. 

A Jóakarat hídján keresztül, olvasóink jóvoltából 200 ezer forinttal segíti lapunk a családot ebben a nehéz időszakban, amit az utazásra és a debreceni tartózkodásra fordítanak. Alexandra arra számít, hogy legalább egy hetet kell a hajdúsági megyeszékhelyen töltenie a műtét után gyermeke mellett. 

– Most még annyira nem is tudok a műtétre gondolni, aggaszt, hogy mi lesz az operáció után, és nagyon remélem, hogy nem lesz rosszindulatú a daganat. Édesanyaként persze aggódom az édesapjukkal itthon maradó kicsikért is, hiszen Manuel első osztályos, Leonardó bölcsődés és a legkisebb még itthon van velem, szeptembertől kezdené a bölcsődét – búcsúzott az édesanya. 

Segítség a családnak - Aki további segítséget nyújtana a családnak, Lencse Jenőné 1177337-700880709-es számlaszámán (OTP) adakozhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában