Hajszobrásztól tanultak

2022.05.17. 13:28

Mesterfogások – Húsz fodrász tanulhatott meg hajfonatokat készíteni Győrben + Fotók

Húszan, köztük egy fiatalember ismerkedhetett meg a fonatok készítésének titkaival a Győri Ipartestület székházában megrendezett fodrásztovábbképzésen, amelyet Baranyai Vivien hajszobrász tartott.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Az egész napos szépülést a szőke próbafejek igazán jól tűrték, a fodrászok pedig kitartóan gyakorolták az új fogásokat. Mint Vivien elmondta, kezd visszajönni a divatba a hajfonás, főleg különleges alkalmakon gondolnak rá. Rengetegen kérik hétköznapokra is, bár akkor nem extra fonatokat kérnek, hanem tartósabbat, mondjuk parketta- vagy kifordított holland fonást. Alkalomra négyes, ötös fonatot is viselnek, akár szövéssel megbolondítva. Bár az egyszerűbb fonás otthon is elkészíthető, azért a különlegesebb frizurákért érdemes szakemberhez fordulni, mert annak elkészítéséhez különleges látásmód, gyakorlat kell. 

Baranyai Vivien még csak huszonhárom éves lesz, de már komoly szakmai sikereket könyvelhetett el. Nyolcvanszoros magyar, tízszeres Európa-bajnok és épített konty kategóriában második helyezést ért el a párizsi világbajnokságon. 

– Gyerekkorom óta fodrász szerettem volna lenni, mindig édesanyámmal tartottam, ha fodrászhoz ment. Tizennégy éves koromban kezdtem el alkalmi frizurákat készíteni. A győri Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumba jártam, az első versenyemre anyukám regisztrált tizenöt éves koromban. Én ugyan nem bíztam magamban, de ő azt mondta, hogy meg kell mutatni másoknak is, mit tudok. Az első sulikupán, amin indultam, mindjárt első helyezést értem el és elhoztam a különdíjat is, ami nagy lökést adott. Versenyekre jártam itthon és külföldön. Három éve vagyok fodrász, saját üzletem van otthon – tudtuk meg a fiatal szakembertől. 

Viviennek hétvégente kisebb létszámban vannak tanítványai a szalonjában, de most az ipartestület szervezésében húszan, köztük egy fiatalember ismerkedhetett meg a fonatok készítésének titkaival. Az ipartestület többféle szakmában szervez oktatást, továbbképzést tagjainak, amit láthatóan örömmel használnak ki a szakemberek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában