Közel 30 ezren fagyiztak egyszerre

2022.05.26. 18:15

Gyermeknapi rekordkísérlet fagyival a győri Gárdonyi iskolában - Fotók

A legfinomabb rekordot állították fel csütörtökön az országban, amihez a megyében élő gyerekek is nagy örömmel csatlakoztak. A Rotary Club elő Gyereknapi meglepetésének köszönhetően közel 30 ezren fagyiztak egyszerre.

Dániel Viktória

Számos megyei helyszínen, köztük a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában is a világrekordért fagyiztak a diákok. Fotó: Huszár Gábor

A kellemes meleg napsütés, a nyári szünet pedig szinte már a küszöbön. Nem könnyű az iskolapadban ülni, mikor az idő is inkább fagyizni csábítja az embert. Nem csoda, hogy a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarán is izgatottan várták a fiatalok a 13 órát, amikor kéz nem maradt üresen a Rotary Club Gyereknapi rekordkísérletén.

– A Szolnok-Tisza Rotary Club évek óta oszt fagylaltot a helyi fiataloknak Gyermeknap alkalmából. Úgy gondoltuk most egy országos eseménnyé formáljuk ezt és megpróbáljuk felállítani a „legtöbb egy országban egyszerre fagyit evő gyermek” Guinness-rekordját, ilyen kísérlet még nem volt sehol a világban, szóval ez egy teljesen új rekord lesz. Összesen 55 klub csatlakozott a kezdeményezéshez, többek közt a pannonhalmi, a győrújbaráti és a soproni is. Az eredeti cél a tízezer gyerek volt, de végül közel 29500 fiatal fagyizott egyszerre. A közös fagyizást minden helyszínről Zoom-on élőben közvetítjük a hitelesítéshez. Ráadásul bulinak sem utolsó mondta el Takács László Attila a Rotary Club Győrtől.

– Nagyon jó ötletnek tartottuk a kezdeményezést. Olyan sokáig kellett nélkülözni a közösségi eseményeket, hogy jó újra együtt látni a diákokat. És a gyerekek is lelkesen vállalkoztak erre a megmérettetésre. Rajtunk kívül Győrben még a Tulipános Általános Iskola csatlakozott a kezdeményezéshez – mondta el Gecsei Kolos a Gárdonyi iskola igazgatója. Ezen a helyszínen 250 5., 6. és 7. osztályos fiatal kóstolta meg az epres és gyümölcs mix-es jégkrémeket.

A közös visszaszámlálás után pontban egy órakor, mindenki hozzálátott a választott fagylalthoz.

– Nagyon vártuk már a közös fagyizást. Igazán jó esemény volt és a fagyik is finomak– mondta el Boksay Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában