A száz év is gyorsan elrepül

2022.05.16. 20:31

100. születésnap - A mosonmagyaróvári Irén néni ma is aktív és érdeklődve követi, hogy mi történik a világban

Farkas Istvánné május 13-án, pénteken ünnepelte 100. születésnapját. Lánykori nevén Lepsényi Irén nénit dr. Iváncsics János alpolgármester is felköszöntötte, ahogy történt ez öt és tíz évvel ezelőtt is, a néni 90. és 95. születésnapján.

Kovács Viktor

Farkas Istvánné szerencsére még ma is jó egészségnek örvend, és bár a hallása kissé megromlott, de komolyabb egészségügyi problémája nincsen, így a mai napig aktív életet tud élni. 

– Igyekszem segíteni a házimunkában, ha a lányom süt vagy főz, részt veszek az előkészületekben. Amit meg tudok tenni, megteszem, például krumplit vagy répát pucolok – mondta Irén néni, majd folytatta: – Átnézem mindennap az újságot is, bár ez egyre nehezebb, mert a kis betűket nehezen olvasom ki. Nézem a tévét, elsősorban a híreket, érdekel, hogy merre megy a világunk, és milyen sors vár majd a fiatalokra, de vannak sorozatok is, melyek szintén lekötnek. 

A száz év is gyorsan elrepül – vallja Farkas Istvánné –, kérdésünkre pedig, hogy mire emlékszik vissza legszívesebben az életéből, a gyermekkor volt a válasz. – Az volt a legszebb időszak, amikor még éltek a szüleim és a testvéreim, és mindannyian együtt lehettünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában