Örömzene a Radnótiban

2022.04.11. 14:47

Világhírű művészek tartottak rendhagyó énekórát a győri iskolában - videó, sok-sok fotó!

A közel 40 éve aktív, Kossuth-díjas Muzsikás együttes fellépett már egész estés műsorral a világ nagy koncerttermeiben – többek közt a londoni Royal Albert Hall-ban és a New York-i Carnegie Hall-ban is –, ám hétfőn a győri Radnóti-iskola tornatermében gyerekeknek zenéltek a művészek.

Szeghalmi Balázs

A radnótisok csillogó szemekkel hallgatták Sipos Mihály és Éri Péter produkcióját. További képek, videó a kisalfold.hu-n. Fotók: Huszár Gábor

A diákok általános iskolai tanulmányaik során már csak heti egy órában ismerkedhetnek a magyar népzene kincseivel, így a Muzsikás együttes – a MOL-csoport támogatásával – hagyományőrző énekórákon népszerűsíti közös értékünket.

Nagyszerű ötletből ragyogó óra

 

„Az elmúlt két tanévben a járvány szinte minden közösségi találkozást áthúzott tavasszal. Most is van a szívünkben rossz érzés a szomszédban zajló háború miatt, ám biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló óra mindenki számára emlékezetes pillanatokat szerez majd” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a Muzsikás zenészeit Sulyokné Kelemen Judit, a Radnóti igazgatója. Az, hogy a belvárosi iskolába látogasson a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-szel kitüntetett együttes, az intézmény ének-zene tanárának, Papp Zoltánnak volt az ötlete.

 

 

„Évente 60-70 iskolába jutunk el, Győr után Kónyra és Bágyogszovátra vezet az utunk. Jelenleg 200 iskolából van meghívást, igyekszünk mindenhová eljutni” – mondta búcsúzóul a 74. életévében járó Sipos Mihály, a Muzsikás alapító tagja.

 

Diákszáj a koncertről

 

Bogdán Doroti: Nagyon tetszett a műsor, különösen bejött, hogy a zenészek többször bevontak bennünket a produkciókba.

 

Bogdán Doroti

Szakács Szilárd: Voltam már több népzenei koncerten, közel áll hozzám ez a műfaj. Kellenek az ilyen órák, amikor tanulás közben élményeket is gyűjtünk.

 

Szakács Szilárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában