30 év után

2022.04.28. 06:35

Újabb belvárosi üzlet zár be Sopronban

Még két hétig tart nyitva, aztán május közepén végleg lehúzza a rolót a Mátyás király utcai Elektron bolt. Nem ez az egyetlen megszűnő vállalkozás, több belvárosi üzlet jutott hasonló sorsra. A folyamat valószínűleg nem áll meg.

Bódvai Ildikó

Nagyjából harminc évig üzemeltették mostani tulajdonosai a Mátyás király utcai szaküzletet. Fotó: Szalay Károly

„Ismét megszűnik egy ikonikus üzlet!” – olvasható a bejegyzés több más sajnálkozó, együttérző megnyilatkozással együtt a közösségi oldalon. A kommentekből kiderül, hogy sokan szerettek az Elektronban, ebben a belvárosi szaküzletben vásárolni, és nemcsak a megfizethető áraik miatt, hanem azért is, mert sok mindent megtaláltak egy helyen, s ha kérdeztek az ott dolgozóktól, mindig kaptak szakmai tanácsot.

Nem ez az egyedüli boltbezárás, a vállalkozók azt mondják, az utóbbi pár év kész zuhanórepülés volt. A Mátyás király utca régi üzletei közül nincs már meg a csillárbolt, a sportbolt és az ékszerüzlet sem – csak hogy néhányat említsünk. A Várkerületen is bezárt egy patinás vendéglő. Az elmúlt években megváltozott vásárlói szokások, a krónikus munkaerőhiány miatt mind többen kényszerültek vállalkozásuk feladására, a Covid-járvány, a nehezedő gazdasági környezet pedig minderre rátett egy lapáttal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában