Vandálok

2022.04.25. 16:25

Összefirkálták a Fehér-barlang bejáratát Sopronnál - fotók

Az elkövető talán egy szörnyet, vagy egy barlanglakó ősembert kívánt megjeleníteni.

kisalfold.hu

A Szárhalmi-erdő a Sopron környéki természetvédelmi területek különleges szépségű része, főleg tavasszal gyönyörű és felüdítő látvány, ahogy virágba borulnak a növények, pompás szőnyeget terítve az erdő fái alá. A természetbarátok a kék sáv turistaútról az omega betűt formáló jel felé letérve érhetik el a Fehér-barlangot, ami egy pazar fehér fallal övezett, 16 méter hosszú és négy méter magas képződmény. A barlangon belül is éktelenkedik néhány falfirka, eldobott sörös és üdítős dobozok, valamint tűzrakások nyomai, de a közelmúltban a bejáratot is elcsúfították egy rajzzal.  

 

Az elkövető talán egy szörnyet, vagy egy barlanglakó ősembert kívánt megjeleníteni. Azt nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen terv járt a fejében. Azt viszont biztosan tudjuk, hogy mi nem volt a fejében: az a minimális tisztelet dolgaink iránt, ami szükséges ahhoz, hogy ne rongálja meg közös értékeinket, természeti kincseinket. Igazából ez az, ami elég szörnyű dolog.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában