MosonShow

2022.04.06. 11:58

Mosonmagyaróváron újra a makettezőkre figyel egész Európa

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub a MosonShow nevű makettkiállítást hosszú évek óta rendezi meg az UFM Arénában. A Covid miatt az elmúlt két évben elmaradt Európa egyik legnagyobb tematikus rendezvénye, idén azonban több mint 25 országból érkeznek a kiállítók.

Kovács Viktor

A legutóbbi, 2019-es MosonShow-ra is rengetegen voltak kíváncsiak.

Forrás: Kisalföld

Nem volt könnyű az idei MosonShow-t megszervezni, igaz, a környékbeli szálláshelyeket már tavaly ősszel lefoglalták, mégsem lehetett tudni, hogy megrendezhetik-e a programot. A vírushelyzet után pedig a háború jelenti a problémát. 
 

– Sajnos a háború miatt sem Oroszországból, sem Ukrajnából nem érkeznek kiállítók, illetve többen visszamondták a foglalásaikat, például Olaszországból is kevesebben jönnek. Ennek ellenére egy kiváló MosonShow-ra számítunk, hiszen a makettezők már a világ minden részén ki vannak éhezve egy szakmai találkozóra, a miénk pedig Európa egyik legnagyobb rendezvénye – hívta fel a figyelmet Egresi András, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub elnöke. 
 

Az országból és a határ túloldaláról is érkeznek a makettezés szerelmesei, a szervezésben pedig hatalmas segítséget kap a makettezőklub mind a város, mind pedig a Flesch-központ részéről. 
 

– A szervezést illetően hatalmas terhet vettek le a vállunkról, melynek köszönhetően mi az esemény szakmai részére tudunk fókuszálni. A Flesch Károly Nonprofit Kft. biztosítja az alapokat gazdasági, hatósági és egyéb területeken. Sokan állnak támogatóként is mellettünk, amit ezúton köszönünk – hívta fel a figyelmet Egresi András. 

 

–  Mindenkit várunk az április 23–24-i kiállításra. Egy makett elkészítése rengeteg idő és energia, érdemes megnézni a tárgyakat és megtisztelni a kiállítókat a látogatásunkkal. Akár gondolatébresztő is lehet egy-egy ilyen alkotás, sőt, olyan dolgokat is láthatunk majd, amikről korábban azt gondolhattuk, hogy kicsiben meg sem lehet valósítani – mesélte mosolyogva Egresi András. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában