Törzshely 2022

2022.04.20. 10:07

Minden van, ami édes - mutatjuk a győri fagyizót, amely a megyeszékhely kategóriában diadalmaskodott játékunkban - galéria

Sok Kisalföld-olvasót megmozgatott „Törzshely 2022” játékunk, amelyben a vendégek szavazataikkal jutalmazhatták kedvenc vendéglátóhelyüket. A megyeszékhely kategóriában 2872 szavazattal a győri Cukorsarok fagyizó végzett az élen. A saroküzlet népszerűségéről az üzlet vezetőit kérdeztük.

Hécz Attila

A győri Cukorsarok fagyizóban egyre nagyobb szerepet kapnak a különleges ételek is. (Gősi Rebeka, Goll Renátó, Báti Laura.) Fotók: Huszár Gábor

Fotó: Huszar Gabor

A győri Marcalvárosban 2019-ben nyitotta meg fagylaltozóját Gősi Rebeka és Goll Renátó. Néhány év alatt komoly népszerűségre tettek szert. Ennek a környékbeli három iskola és két játszótér fagyikedvelő közönségén kívül több oka is van.

– Kezdetben fagyival indultunk, de bővíteni kezdtük kínálatunkat – mondta Gősi Rebeka tulajdonos. – A szomszédban lévő Krúdy-, Apor- és Arany János-iskolákból, de a Szent Anna Idősek Otthonából is számos törzsvendégünk van, akiknek igyekeznünk kell a kedvükre tenni. Ezért nyáron a 24-féle fagyi mellett 14-féle jégkása, palacsinta, gofri, kürtőskalács és bubble waffle is szerepel kínálatunkban. Mivel egész évben nyitva vagyunk, elmondható, hogy mára sokkal inkább az ételek dominálnak üzletünkben.

– Ételeink nem csupán rendelhetők, de az étlapon található hozzávalók tetszés szerint összeválogathatók – tette hozzá Goll Renátó. – Ezzel is sok vendéget csalogatunk vissza. Számos nagymama és unoka is visszajáró vendég nálunk, és rengetegen vannak, akiknél már előre tudjuk, mit fog rendelni.

– Nálunk is megkezdődött a fagylaltszezon, jelenleg 360 forint egy gombóc – mondta Báti Laura alkalmazott. – Idén a sláger a kinder bueno, a hupikék törpikék és az olyan klasszikus ízek, mint a vanília, csoki és eper. Gondoltunk az érzékenyekre, így van tejmentes és cukormentes fagyink is.

A Cukorsarok vezetői és személyzete részt vesznek a napi munkában, keverik a fagylaltot, készítik az ételeket és kiszolgálnak. Egybehangzóan állították, hogy a „Törzshely 2022” verseny szavazásában a krúdys és az aporos tanulók voltak a leglelkesebbek, a legtöbb voks tőlük érkezhetett. Az elmúlt év nyarán a Cukorsarok fagyizó megnyitotta belvárosi üzletét a Batthyány téren, és nagy reményeket fűznek hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában