Vasárnap délelőtt

2022.04.21. 22:00

Környezettudatos divatbemutató lesz Rajkán - A tematikus napon fókuszban az egészséges fenntarthatóság

Először szervez környezettudatos divatbemutatót a Kétfecske újrahasznosítási központ a Rajka Kúriában. A We Love Szigetközzel közösen megálmodott tematikus napon minden az egészséges fenntarthatóságról szól majd. Az esemény a nemzetközi Fashion Revolution Week kampányheti rendezvénye, amely április 24-én, vasárnap fél 10-kor kezdődik.

Munkatársunktól

Kocsis Angéla kreatív szabó bemutatja az általa megálmodott újrahasznosított ruhákat vasárnap Rajkán.

A Kétfecske újrahasznosítási központról és annak megálmodójáról, Kocsis Angéláról már többször írtunk a Kisalföldben. Most ismét egy újdonsággal készül: környezettudatos divatbemutatót szervez a hét végén a Rajka Kúriában.

Sokan az ügy mellé álltak

A hangulatos helyszínen újrahasznosított és minimális, vagy nulla hulladékkal készült ruhákban lépnek a közönség elé a térségben sokak által ismert modellek. Az ügy mellé állt például Hajtai Vanessza, az MKC kézilabdázója, O. Cser Zita koreográfus, Horváth-Medgyesi Kata műsorvezető, Gráczol-Nick Szilvia és Grafleitner Krisztina modellek és a piarista iskola tanulói is. Lesznek ruhák terítőkből, használt ruhákból, régi textilekből, függönyökből, nyakkendőkből, s mindenből, amit újrahasznosítani lehet. A ruhákat Kocsis Angéla kreatív szabó álmodta és valósította meg.

A bemutató után az érdeklődőknek alkalmuk nyílik majd egy kötetlen beszélgetésre, ahol a kulisszatitkok mellett, rengeteg hasznos tanáccsal lehetnek gazdagabbak az aznap Rajkára látogató érdeklődők.

Elárverezik A Dalban viselt ruhát

A rendezvényen fellép Hegedűs Bori énekesnő is, aki szintén újrahasznosított ruhában állt A Dal 2022 színpadára Tempfli Erikkel közös produkciójában. A Kétfecske által újragondolt napfényes sárga selyemruha 100 forintért turkált indiai ruhából született, és egy környezettudatos koncepció része, hiszen nem egyetlen alkalomra készült. Az énekesnő az elődöntőre és a döntőre sem választott új ruhát, hanem ugyanezt a darabot viselte továbbfejlesztve, kiegészítve.

Az énekesnő a „sokszor használattal” szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatos öltözködésre, a vásárlók szükségtelen túlfogyasztására, a ruhaipar túltermelésére, a hulladékcsökkentés fontosságára.

A ruhát a szervezők elárverezik, a befolyt összeget az ukrajnai menekülteknek ajánlják fel. Licitálni már lehet a Kétfecske közösségi oldalán, egészen április 24-én 10 óráig.

Hegedűs Bori énekesnő A Dalban viselt ruháját elárverezik a rendezvényen a háborús menekültek javára.

Ökovásár helyi kézműves termékekkel

A több mint húszdarabos kollekciót felvonultató jótékonysági divatbemutatóval párhuzamosan, reggel 8 órától egészen délig zajlik a helyi zöld-­­­­­ ökovásár, ahol helyi termelők és kézművesek portékáival találkozhatnak a kilátogató vendégek. Mindezek mellett a We Love Szigetköz fotókönyveit és Útinaplóját, valamint Huszár Máté csodás szigetközi fotóit is kiállítják. Máté tősgyökeres szigetközi természetfotós, aki különleges látásmódjával igyekszik bemutatni régiónk káprázatos világát.

A divatbemutató a nemzetközi Fashion Revolution Week kampányheti rendezvényéhez is kapcsolódik, április 24-én, vasárnap fél 10-kor kezdődik.

Címkék#divat#Rajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában