Idén állami intézményben biztosan nem műtenék meg

2022.04.05. 11:30

Jóakarat hídja - Jobb életet biztosító sérvműtéthez segítik olvasóink

Olvasónk, K. F. váratlan élethelyzetére tekintettel kérte a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítvány segítségét. Kérését a győri családsegítő is támogatta. A Jóakarat hídján keresztül olvasóinktól kapott kétszázezer forint neki nagyon sokat jelent, ugyanis így megműthetik.

Gyurina Zsolt

A férfi szakmát és jogosítványt szerzett, szerető családra talált és munkaviszonyt létesített. Sajnos a férfinál az elmúlt év nyarán egészségügyi panaszok jelentkeztek. 

– Elzáródott a bal lábamban a főütőér, ötven métert nem tudtam megtenni – mondta lapunknak.

K. F. a Jóakarat hídján keresztül kapott anyagi segítséget sérvműtétre.
Forrás: Huszár Gábor / Kisalföld

A gyógyszeres beavatkozás nem segített, mindenképp műteni kellett a végtagi ütőerek szűkülete miatt. Harminc centiméter hosszan felvágták, hogy a beavatkozást sikeresen elvégezzék. A lábadozási időszak alatt a műtéti hegben hasfali gyengeség jelentkezett és 1,5 centi hosszan sérv keletkezett. Panaszai fokozódtak, jobb lágyékhajlatában lágyéksérvet diagnosztizáltak. Fájdalmai napról napra erősebbek. A sérvek miatt nem tud dolgozni, szeptember óta nincs bevétele. Idén állami intézményben biztosan nem műtenék meg, viszont ő szeretne mielőbb, még ebben az évben dolgozni. 

– Tb-támogatott egynapos sebészeti beavatkozással meg tudnának műteni, mindennek utánajártam. Sajnos a megtakarított, spórolt pénzem kevés erre, mivel a több hónapja tartó munkanélküliség miatt párom és két közösen nevelt gyermekünk létfenntartását is ebből a pénzből tudtam csak fedezni. Könnyű fizikai munkára is jelentkeztem, de az üzemorvos az állapotom miatt nem tartott alkalmasnak. Nagy segítség számomra a támogatás, nekem most az életet jelenti és azt, hogy a műtéti beavatkozást követően újra dolgozni tudnék – fejezte be K. F. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában