25 főzettel indultak

2022.04.29. 11:58

Házi sörfőzők versenyeztek Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Csopak borozó és craft sörözőben első alkalommal rendezték meg a Házi Sörfőzők Versenyét. A versenyre a vártnál jóval több, összesen 25 főzettel neveztek be a házi sörfőzők.

kisalfold.hu

Fotó: Cseresnyés István

A rendezvény zavartalanságáért és a jó hangulatért a vendéglátóhely tulajdonosa, Horváth Attila felelt. A sörök minőségében meglepően magas volt a színvonal – a zsűri nagy örömére.

Összesen hét sörbíra értékelte a főzeteket, két csapatra bontva. A bírálók között volt Vida Norbert sörfőző mester (Vaskakas Sörfőzde), Kasza Gergely, a Csopak Sörklub alapító tagja, Mesterházy Ernő vlogger (Premium Beer Hungary), és Fekete Tamás sörblogger is.

A döntőben összesen hat főzetről tanácskoztak, hogy eldönthessék, mely sörök kerülnek a dobogóra. Az utolsó forduló igencsak megizzasztotta őket, végül az alábbi sorrend született a versenyen:

1. Portik-Cseres Zalán
West Lutri IPA (epres west coast IPA)

2. Portik-Cseres Zalán
#Megoldjukokosba (hoplager)

3. Fehér László, Szűcs Balázs
(west coast IPA)

Különdíj:
Vadász Szilárd, Z. Nagy Gábor, Pandur Gergő – Sunday Morning Chill (belga saisson)

A verseny győztesének jutalma igencsak megtisztelő: Cseres Zalán West Lutri IPA-ját Vida Norbert sörfőző mester a Vaskakas Sörfőzdében, bruttó 500 liter mennyiségben fogja lefőzni 2022 májusában. Az elkészült főzet hordókba kerül, és a Csopak borozó és craft söröző hozza forgalomba, ezzel a díjnyertes sör a nagyközönség számára is kóstolható lesz.

A második és harmadik helyezettek jutalma egy-egy Csopak sörválogatás.

Az esemény iránt tanúsított nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők és bírák egyöntetű véleménye, hogy a Csopak borozó és craft söröző nem utoljára adott helyszínt a házi sörfőzők versenyének. 

Szöveg: Rutkai Vera

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában